1.Publicarea se poate face in doua moduri:
-de catre o editura de profil, daca le place manuscrisul, caz in care vei primi si ceva bani;
-pe cheltuiala ta de catre o tipografie.
2.Indiferent de varsta toti au acelasi drepturi de autor. Tu, fiind minor, vei fi reprezentat de un parinte, pana la majorat. Numai bine!
Manuscrisul pe ce sa il scriu? (caiet, foi?)
Iar perioada drepturilor de autor cat dureaza, daca am ca pseudonim un nume strain (nu roman)?
Durata drepturilor de autor cat dureaza, daca am ca pseudonim un nume german (sau orice nume strain)?
Cu drepturile de autor ce pot sa fac, dupa ce am terminat cartea (si eventual publicat-o)?
Manuscrisul il scrii pe calculator, este cel mai simplu. Sigur ca poti sa-l scrii pe orice vrei.
Pentru a te lamuri cu toate problemele privind drepturile de autor citeste aici: http://www.orda.ro/. Daca ai vreo nelamurire poti sa ma intrebi concret.
Drepturi de autor ai abia dupa publicarea cartii.
Nu are importanta pseudonimul, singura limitare este sa nu fie un nume cunoscut pe plan international.
Un pseudonim ca Sigmund Schmidt ar fi bun? Edituri serioase unde as putea sa gasesc, cu tarife cat se poate de mici, sau zero?
P.S:Nu doresc sa fie un E-Book.
Un pseudonim ca Sigmund Schmidt e bun?
Unde pot gasi edituri serioase (de preferinta in Brasov, dar si Bucurestiul si imprejurimile se accepta. ) in care pot sa-mi public cartea cu cost minim spre zero si fara ca varsta mea sa fie dezvaluita publicului larg (cititorilor)?
Va trebui sa te adresezi unor edituri care publica scrieri de genul celei ale tale. Daca le va place o vor publica fara ca tu sa platesti ceva, dimpotriva, o sa-ti plateasca ei ceva. Nu cunosc edituri din Brasov, eu sunt din alta parte de tara. Cauta pe internet cu edituri din Brasov.
Cred ca este bun pseudonimul, nu-mi amintesc vreo personalitate cu acest nume.
Daca va fi retinut manuscrisul vei incheia un contract cu editura si in acest contract se poate prevedea si ca tu sa ramai anonim.
Anonim in sensul deana la majorat nimeni (afara de editura) nu va sti numele meu real, si varsta? sau: Numele meu real va fi folosit in cazuri izolate, exceptionale?
P.S:Nu vreau ca scoala la care invat sa afle de carte; e posibil ca scoala sa pretinda drepturile de autor ale operei literare, si bineinteles o parte din pretul cartilor vandute. Daca scoala afla si pretinde drepturile de autor pe nedrept, ce pot sa fac?
De ce sa pretinda scoala drepturile de autor, doar nu scoala scrie cartea.
Daca, totusi, le pretinde o sa va judecati pentru ele.
Ti-am spus ca in contractul cu editura se poat pune clauze in sensul pastrarii anonimatului, chiar sub sanctiunea platii unor despagubiri daca editura nu respecta aceste clauze. Anonimatul se refera la tot ce tine de datele tale reale - nume si prenume, varsta, domiciliu, ocupatie, etc.
Deci pot sa-mi "pun" o data de nastere falsa? (ex. 15.7. 1999), care poate fi cunoscuta publicului larg? Accept.
Domiciliu-adica si domiciliul sa fie unul fals (de preferinta afara tarii) sau sa nu fie stiut de nimeni afara de editura? Accept.
Locul nasterii-As vrea sa fie unul fals (afara tarii,de preferinta tarile vorbitoare de limba germana) sau sa nu se stie deloc. (stiti povestea,toti romanii sunt tigani,cerstetori,etc.)
Fata blurata?-Inteleg legile stricte de protectie ale minorilor,dar ce celebritate pot avea daca fata imi e blurata? Refuz.
Toate acestea duc la concluzia ca nu doresc ca datele mele reale sa fie nefolosite (afara de familie,prieteni, scoala, colegi, autoritati) publicului larg, pentru a evita preconceptiile si prejudecatile.
Nu doresc ca datele mele reale sa fie folosite, scuzati.
Si eu am aceeasi varsta si si eu am incercat sa scriu cateva carti, dar nu le-am terminat. In orice caz eu ma gandeam sa le trimit unei reviste prin mail, sau sa vorbeasc cu vreo editura serioasa.Bafta cu cartea! Sper ca te-am ajutat!
LicaBaştanu întreabă:
Nuimiplacepolitica întreabă: