| Aicilef a întrebat:

As putea sa imi schimb prenumele cand schimb buletinul la 18 ani? Daca da cum se procedeaza?

Răspuns Câştigător
| Florys a răspuns:

Mergi la primarie si intrebi acolo. Eu am vrut sa-mi schimb prenumele la 14 ani si iau spus ca trebuie sa astept pana la 18 ani si atunci mi-l pot schimba linistit!
Citeste aici - http://www.adevarul.ro/......80290.html

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Prenumele se poate schimba numai pe cale judecatoreasca, cu exceptia cazurilor deosebite cum ar fi: este un cuvant obscen, indecent, este intr-o limba straina si vrei sa-l traduci in romana ori din romana in limba materna etc. In aceste cazuri schimbarea se poate face si pe cale administrativa, printr-o cerere depusa la starea civila de la primaria de domiciliu.

Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Pe cale administrativă la Starea Civilă de pe raza de domiciliu.
Pa, pa.

Elianna
| Elianna a răspuns:

Poti sa-l schimbi, dar o sa te coste o groaza de bani si va trebui sa-ti schimbi absolut toate actele, de la certificat de nastere, buletin, diplome, carnet de conducere (daca ai), etc. Intrebarea ta mi-a adus aminte de un banc, care nu are nici o legatura cu tine si nu este nici un apropo! "Un om merge si el la primarie sa-si schimbe numele, intreband daca se poate! Dar cum te cheama, intreaba primaru! C_c_t Ion, raspunse omul. Vai, sigur ca se poate, si ce nume vrei sa ai de acum inainte? intreaba primarul. C_c_t Gheorghe, raspunse omul!"