| aproximativ14 a întrebat:

As vrea si eu ceva informatii in legatura de facultatea de Psihologie, m-ar interesa sa aflu cam totul big grin,cat de dificil este in timpul facultatii, ai sanse sa te progresezi doar cu licenta sau trebuie sa ai cel putin masterul? orice detaliu ar fi de folos.

2 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Intră la ei pe site și vezi tot ce te interesează.
Pa, pa.

| diaac a răspuns:

Mie mi-a fost relativ usor in facultate (la Universitatea din Bucuresti). Depinde si de fiecare, cat e mult retii, cat esti dispus sa inveti, cat de bine se potriveste materia cu ceea ce te intereseaza. Daca iti place, nu este greu, plus ca in cate stiu depinde si la ce universitate faci psihologia. La unele universitati este mai usor decat la altele. Intra pe site-ul diferitor facultati ca sa vezi programul, materiile si facilitatile pe care le ofera, profesorii pe care ii vei avea etc.

Cu licenta poti face ceva, dar nu orice. Poti lucra in HR, la gradinite / scoli (eventual sa asisti copii cu probleme de dezvoltare) sau poti lucra in alte domenii. Oportunitati sunt. Dar daca vrei sa profesezi ca psiholog cu drept de libera practica intr-o ramura specializata din psihologie (clinica, psihoterapie, organizationala, psihologia muncii si transporturilor, psihologie educationala si consiliere vocationala, psihologie aplicata in domeniul securitatii nationale), atunci licenta nu iti este de ajuns si iti va mai trebui master si formare profesionala continua. Daca vrei mai multe detalii, pot sa iti mai raspund pe privat. Bafta!