| Maria_Ana__QTpn a întrebat:

Așa zisa depresie există, este adevărată sau e doar un cuvânt pe care-l folosim și tindem să credem în el? ( dacă știți la ce mă refer, bineînțeles)
Google nu îmi înțelege întocmai întrebarea, așa că cer și părerile, teoriile voastre!

18 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

Asa zisa? depresia este o tulburare psihica, ea este studiata la universitatile de medicina, ea este un diagnostic pus de medicii de specialitate din intreaga lume
Acum cativa ani existau statistici care spuneau ca peste 400 de milioane de oameni in intrega lumea sufera de depresie, posibil acum sa fie mult mai multi, pentru ca si Planeta are mai multi oameni...
Si tu te intrebi daca "asa zisa"? ca si cum nu exista, este doar un mit?

Faptul ca unii folosesc intr-o alta acceptiune acest termen e problema lor, faptul ca poti folosi acest cuvant pe scara larga si orice suparare si tristete sa o incadrezi ca depresie e altceva!

Tulburarile depresive sunt o forma de afectiune destul de grava daca nu sunt tratate de medicul de specialitate!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Normal că există. E o boala recunoscută și tratată de medici, nu un moft.

| Maria_Ana__QTpn explică (pentru suntserios):

Depresia are multe fețe
Nu o să mă încred în medici și în pastilele lor, pentru că cunosc o persoană apropiată care a fost pe mâna profesioniștilor și îi dădeau pastile, care eventual îl băgau la somn
Mulțumesc oricum de răspuns

Răspuns utilizator avertizat
| suntserios a răspuns (pentru Maria_Ana__QTpn):

Si daca are multe fete inseamna ca trebuie ignorata ca boala?
Ce solutii ai tu pentru depresie atunci daca in medici nu crezi?

| dullcat a răspuns:

Doar pentru ca tu sau cei din jur nu ati experimentat depresia, nu inseamna ca nu exista.

| Hyperion7 a răspuns:

Depresia exista si e așa numită boala secolului, doar că a se face diferența între o stare ciudata de moment și ceva care e persistent, care te izolează.
Adică alta e să plângi că ai luat 3 la engleza și alta e sa consideri că viața nu mai are niciun sens zile la rand.

Răspuns utilizator avertizat
| carevaescu a răspuns:

Conceptul de depresie a ajuns un concept umbrelă.

La modul clinic există depresie, care are simptome bine definite și un protocol de tratament.

La modul cultural, am ajuns să identificăm aproape orice neplăcere cu depresie. Exagerez dar putini din cei care cred sau spun că au depresie s ar încadra în definiția clinică.

Un gând tangențial... Societatea actuală trece printr-o o criză existențială și un haos de moralitate, cu repercursiuni sociale și economice destul de adânci. Este inevitabil ca mulți dintre noi să fim nemulțumiți de viețile noastre, de oamenii din jurul nostru, de instituțiile care ne structurează traiul, și așa mai departe. Această nemulțumire se manifestă prin tristețe, lipsă de motivație, pesimism, și așa mai departe. Dar totuși nu putem echivala între această nemulțumire multi-fațetată cu depresie în sensul clinic.

| Maria_Ana__QTpn explică (pentru carevaescu):

Mulți cred că nemulțumirile lor sunt depresive în fel și fel de moduri
Poate unii cu simptome de depresie sau cu depresie nu sunt înțeleși, sau nu-ți luați în serios și li se spun că nu e așa, că e doar o etapă care v-a trece, dar cine sunt eu sau alții să spunem că nu au
Atunci când o persoană spune asta, trebuie luată în considerare, pentru că nu aștept să văd ca a doua zi că numai este pentru abia atunci să observ acea persoană și să zic ca, chiar așa era
Poate răspunsul meu nu are legătură cu răspunsul tău, dar înțelegi ideea
Oricum, mulțumesc pentru răspuns

| carevaescu a răspuns (pentru Maria_Ana__QTpn):

Înțeleg ideea și ai dreptate. Este important să ne străduim să depistăm cei care suferă într adevăr de această boală, ca să putem să i ajutăm cât mai bine.
Două lucruri sunt obstacole:
1. Cei care nu vor să recunoască că anumite fenomene se încadrează în depresie.
2. Cei care folosesc cuvantul depresie pentru orice nemultumire creând o confuzie atât de generală încât să vină aproape imposibil să separi între o depresie clinică și una la modul metaforic.
În mod ideal ar trebui să avem o societate suficient de bine educată încât să poată depista atunci când cineva drag suferă de depresie. Dar aceste două lucruri subliniate mai sus face ca acest lucru să fie aproape imposibil.
Uite cum ne aflăm azi în situația în care trebuie să explicăm pe de-o parte că există depresie și pe de altă parte că nu tot ceea ce se numește depresie este de fapt depresie.
Este o situație bizară.

| Celdrept a răspuns:

Este cea mai grea boala din lume la ora actuala depresia. O am eu și trăiesc iadul de 18 ani cu ea, sunt mirat cum de încă sunt in viața și nu m-am sinucis. Sute de milioane am cheltuit pe tratamente și degeaba, e imposibil de vindecat!
E mai gravă decât cancerul, de la cancer mori și scapi de chin de la depresie nici nu mori dar nici nu trăiești deloc, poate daca te droghezi sa maschezi simptomele in rest nu ai șansa să fii fericit.

| Maria_Ana__QTpn explică (pentru Celdrept):

Îmi pare rău să aud asta, am fost și eu acolo și mi-am lăsat amprente și acum regret, și crede-mă nimeni nu te ajută în afară de propria persoană! Posibil să simți că nimic nu are sens și nu vrei să vezi sensul, poate nu vrei să faci absolut nimic și totuși simți obligația, dar te rog nu fă prostii asta nu înseamnă că rezolvi ceva, nu înseamnă că ți-a trecut ceea ce simți, doar le ei cu tine și lași în urmă persoanele să te întrebe "de ce"
Posibil să simți că asta nu contează, nu-ți știu situația încerc doar să-ți dau un sfat
Și nu știu, poate simți că nu ești înțeles sau luat în serioas și probabil așa este, de aia tu trebuie să vindeci!
Și nu trebuie să te droghezi să maschezi nimic, doar îți distrugi viața mai tare
Încearcă să vezi bunul în viață, câtuși de puțin, pentru că este. doar nu vrei să-l vezi
Sper că am înțeles bine și ai 18 ani, ești tânăr, dă-ți o palmă și revino-ți
Nu o să-ți spun că o să fie ușor și alte minciuni pe care oameni ni le bagă pe gât, câteodată ai nevoie de o palmălaughing)
Nu încerc să fiu rea, pentru că te înțeleg, dar pe mine nu m-au ajutat întotdeauna cuvintele frumoase, adică poate mă "hrăneau" pe moment și după ce, stau și aștept să-mi dispară tot ce niște lucruri frumoase au hrănit acel ceva ceva din mine o făcea cu cuvintele alea
Bine, l-a mine a apărut persoana potrivită să mă zguduiască și să văd acel puțin bine, dar am pus această întrebare cu un scop și prefer să țin în mine, dar o să las totul afară și văd ce iese, deși simți frică să nu fiu înțeleasă, am ajuns să fiu atât de goală pe dinăuntru câteodată încât simt că nu am motiv să-mi fac soarta mai bună pentru că oricum e stabilită
Da da, poate vine lumea și mă atacă că soarta ți-o faci cu mâna ta, dar eu trăiesc cu idee că îmi am soarta planificată, eu doar trebuie să o accept! Okey, mă opresc că mă lungesc prea mult
Oricum, ai grijă

| Maria_Ana__QTpn explică (pentru Celdrept):

Și mulțumesc pentru răspuns

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Celdrept):

Stai breh calm, ca se scapa si de cancer, si nu neaparat prin deces. Legat de depresie, well... de la caz la caz.

| Celdrept a răspuns (pentru GabiDumitrescu):

Mai degrabă scapi de cancer decât de o depresie cronica recurenta majoră!

| Celdrept a răspuns (pentru Maria_Ana__QTpn):

18 ani de depresie am nu vârstă de 18 ani. Nu prea se mai poate face nimic, m-am resemnat, și da la sinucidere o sa ajung, sper sa îmi fac curaj, eu urăsc viața și oamenii nu mai am pentru ce sa trăiesc.