Ca sa raspundem la aceasta intrebare este necesar sa stim ce calitati au cauciucurile de iarna comparativ cu cele de vara si de ce se impune acest lucru. Deci cauciucurile de iarna ofera tractiune si aderenta cu 70% in plus fata de cele de vara, ofera contact pe zapada dar si pe drumuri uscate, acestea reactionand in functie de temperatura exterioarea a autovehicolului. Eu am cumparat masina din Germania si la livrare am primit in plus 4 cauciucuri de iarna. La timpul respectiv, am ramas mirat pentru acest fapt dar acum imi dau seama ca este un lucru normal pe care ar trebui sa-l respectam. Normal ar trebui sa avem conditii bune de circulat si apoi statul sa dea astfel de legi.
Pe de o parte, ar fi un lucru bun. Iarna se intampla o gramada de accidente tocmai pentru ca unii inconstienti se plimba ca voda prin loboda cu cauciucuri netede ca-n palma, sau n-au habar cum se monteaza lanturile.
Pe de alta parte, legea asta aparuta peste noapte, in plina criza, intr-o tara care se zbate in saracie lucie, ma duce cu gandul la faptul ca cineva din guvern are mari interese in comertul cu cauciucuri si accesorii auto, astfel incat, legea asta il ajuta sa mai faca si el un ban "cinstit".
mi se pare destul de ok, nu ai cauciucuri stai acasa - nu iesi pe strada ca idiotu sa omori pe cineva