N-am prea multe informatii de pe acolo, dar poti sa te infiltrezi in grupuri de chirii (Facebook), locuri de munca, si sa vezi si pe olx cam care sunt anunturile din zona, mai ales la locuri de munca si servicii.
Eu asa evaluez orasele in care ma tenteaza sa ma mut.
Oamenii de pe la Braila mi se par faini, pe la Calarasi si Ialomita sunt multi "colorati" care nu prea par sa aiba venituri stabile, cu ei nu m-as prea imprieteni.
Te asigur doar asupra unui fapt cu certitudine si anume ca chiriile sunt mai ieftine decat in Cluj centru
am mers cu serviciul des in tara chiar si in unele dintre judetele/municipiile spuse de tine mai sus (nu in toate) si nu pot sa spun ca si preturi ca difera mult intre ele, daca stam sa ne gandim asa, nici in Bucuresti preturile la alimente de exemplu cat si la unele bunuri si servicii nu sunt cele mai mari din tara
Clujul este un fel de Monte-Carlo al Balcanilor, poate chiar al Europei de Est.
Sau cum spun ei "Cluju' e fruncea"
Unele din cele mai saraci regiuni ale tarii, cum crezi ca se traieste? Se supravietuieste...
Galați și Buzău sunt centre industriale importante din ce știu, nu cred că acolo sărăcia e o problemă mare, spre deosebire de,, domeniul" despotului Buzatu sau a ex-securistului Oprișan.
Buzau industrial? Ce se face acolo? Chiar nu stiu ce industrie au in afara de celebrii covrigi.
Galati e sustinut de combinat si poate putin de port, dar atat.
,,În prezent, cea mai mare companie cu sediul în Buzău este holdingul Romet, cu capital integral românesc, compus din mai multe firme care produc izolații pentru conductele de apă și gaze, filtre de apă, stingătoare de incendii și alte produse. Compania a avut succes în anii 1990, comercializând filtrul de apă Aquator. În 1999, acest grup de firme a achiziționat și firma Aromet S.A., succesoarea fabricii Metalurgica, fondată în 1928.[73]. Alte companii din Buzău au fost privatizate prin programe vizate de Banca Mondială. Apcarom S.A., unic producător în România de aparate de cale ferată,[74] a fost achiziționat de compania austriacă VAE, și are în anul 2008 un capital social de 7, 38 milioane lei.[75] Ductil S.A., una din cele mai mari societăți economice din Buzău, a fost privatizată în 1999 și divizată în perioada 1999-2000 de noul acționar majoritar, FRO Spa, acesta păstrând doar secția de electrozi și echipamente de sudură și vânzând celelalte secții. Secția care produce sârmă, produse din sârmă, plasă sudată, beton și feronerie a devenit Ductil Steel S.A. și a trecut în portofoliul companiei italiene Sidersipe.[76] Secția de pulberi feroase a devenit Ductil Iron Powder. În 2007, FRO Spa a cedat și pachetul majoritar al Ductil S.A. companiei rusești Mechel, pentru 90 de milioane de euro.[77] Zahărul S.A., producătorul de zahăr din oraș, a fost achiziționat de grupul Agrana România, cu capital austriac, grup care deține alte fabrici de zahăr la Roman, o fabrică de amidon la Țăndărei și una de sucuri la Vaslui.[78] ndustria de morărit este în continuare o componentă a economiei locale, cel mai mare producător local pe această piață fiind Boromir Prod, controlat de omul de afaceri Constantin Boromiz,[79] patronul grupului Boromir, care mai deține companiile Boromir Ind Vâlcea, Panmed Mediaș și Comcereal Sibiu.[79][80]
Economia Buzăului este mai orientată spre industrie decât spre servicii, ceea ce făcea, conform unui studiu din 2016 al Băncii Mondiale să fie mai atrăgător pentru forța de muncă de calificare joasă (cel mult studii medii)-https://ro.wikipedia.org/......Buz%C4%83u
Măi pe tine te-a recrutat Putin atunci când ai vizitat Rusia. Transmite-le băieților de la FSB că se trăiește excelent, viața este ieftină, că poarta Focșanilor este neapărată și că pot veni fără grijă.
Sper sa inceapa cu locurile de munca unde sunt femei de varsta a doua, cine a lucrat cu asemenea specimene stie ce vorbesc.
Am avut un prieten prin Buzău. Marcel îi zice. Avea o covrigărie. Dar de când a intrat în politică nu mă mai cunoaște.
Asa e romanu bulangiu, cum urca o treapta, cum nu mai baga pe nimeni in seama.
Da, multi asa fac, se transforma in altcineva
lucram la o firma mare in trecut si printre altii eram coleg de birou cu un inginer sef sau ce rang purta el atunci
si peste un timp patronul il ridica in rang pe ingineru de ieri si il face director general, pe cel care imi era egal pana atunci (prin echivalare egali eu fiind din alt domeniu si nu inginer)
si cand prostul a ajuns director, taia si spanzura acolo
intr-o zi mi-a dat "ordine" sa fac ceva ce nu mi-a placut si anume sa 'ard' eu oamenii de acolo, oamenii cu, care stateam in trecut la cafea si tigari! acum trebuia eu sa-i pedepsesc? i-am zis ca eu nu fac asta si din demnitate mi-am dat demisia, am avut aceeasi demnitate precum Mircea Diaconu in Filantropica :))
INSA in viata asta oriunde mergi intalnesti mai multi FARA onoare si demnitate decat 'CU'
https://www.youtube.com/watch?v=MHIlevsb12U
Doar la oraș binențeles, că la sat te ia plictiseala repede după un timp.
Nu-i un răspuns concludent.
stefanst2312 întreabă: