Depinde din ce sector esti. Pe raza sectorului tau trebuie sa te interesezi la DGASPC SECTOR X. Ei iti vor spune tot.
Mulțumesc mult!
Mai astept raspunsuri totusi!
Ok
Ai intrat si tu pe Google sa cauti? Daca tot esti asa de disperat? Eu am dat o cautare si sunt destule. Dar nu spui in ce zona vrei.
Da, am cautat în disperare ca nu sunt asa batut în cap sa pun întrebarea fără să caut.
Numai și numai private am găsit.
Pana și prima căutare de la "azil de stat" era un azil privat.
Ce dracu comentezi atâta?
Ma crezi asa prost?
Am cautat și am găsit doar privat.
Nu sunt asa bătut în cap.
Abține te de la comentarii aiurea când oamenii chiar sunt disperați si intr o situație de criza.
Eram conștient când te-am înjurat ca o sa îmi formez o parere proasta.
La fel de conștient precum am refuzat sa iti scriu un mesaj "dragut" prin care sa iti explic ca nu am găsit.
Am făcut totul cu cap, pentru ca nu îmi pasa de părerea ta la fel cum știu ca vorbele mele "toxice" nu te-au afectat.
Asa ca... cred ca te-am întrecut la faza asta.
E ușor sa fii prost, dar mai ușor e sa te dai drept unul.
Seara "faina"!
Ia legatura cu medicul de familie si vezi daca el te poate ajuta sa gasesti, in orice caz azilurile private costă mult, dar si cele de stat nu sunt gratis, ce varsta are persoana pe care vrei sa o duci la azil? Persoana banuiesc ca este rudă cu tine, vrea sa fie dusă in azil? De obicei persoanele in varsta refuză internarea la azil. Asa ca fara acordul persoanei daca aceasta este in deplinatatea facultatilor mintale, nu o poti interna cu forța.
Mulțumesc de răspuns!
Este strabunica mea (prin aceasta întrebare încerc sa-mi ajut familia sa facă ceva).
A avut o căzătură la țară și a ajuns la București la noi, dar de câteva săptămâni debitează. Intra în alte camere spunând ca acolo e baia, spune ca fiul ei (mort de 2 ani) a fost îngropat acum 3 zile în fata curții și ca i-a dat bani varului meu sa și cumpere masina.
Cei care au grija de ea nu mai au cum din multe puncte de vedere, la fel cum nici eu și ai mei nu avem cum și incercam sa facem ceva.
Este extrem de greu.
Sa nu mai zic ca se trezește un deștept ca ala de mai sus sa comenteze ca nu sunt în stare sa caut ceva pe net.
Apreciez răspunsul tău!
Ai o situatie grea stiu prin ce treci, strabunica ta a fost consultata de vreun medic psihiatru? Ai putea sa i ceri lui un sfat in legatura cu azilul sigur te va ajuta fiind pacienta lui i ti va recomanda un azil bun cu medici buni care i si vor da interesul sa o ajute pe strabunica ta cît mai este in viață, si nu se va gîndii medicul doar sa îi ia banii si de pacienti nu o sa aiba grija nimeni, asa cum am vazut lunile trecute la televizor batrîni tratati inuman in azil, ce varsta are dinsa strabunica ta? Multa sanatate si tie si dînsei.
Are undeva la 80-90 de ani și nu da semne de moarte (nu ca as vrea asa ceva, dar uneori moartea e singura soluție) si se tine bine, doar ca aiureste.
O sa incercam cu doctorul si sa I scoatem cumva certificat de handicap, dar ii trebuie și mutare pe București... alta drama
Mulțumesc pentru sfaturi
Ea delireaza sau are halucinatii semne clare de demență senilitate, este normal la varsta ei, de fapt in ghilimele normal, o sa ai de mers la doctori cu ea ca sa i faci dosarul de handicap, trebuia mai demult sa va interesati de aceste lucruri stiind ca va veni ziua in care va trebuii voi tu si poate sotia ta sa o ajutati, casa ei de la țara o poti vinde? Ca sa ai bani de investigatii medicale ca vor trebuii multe acte si referate de la medici, daca vor vrea sa i faca pensie de handicap la varsta ei ca nu mai are 60 de ani, doctorii cand aud de batrini de 80-90 de ani nu se baga.
Eu sunt strănepotul ei.
Am 18 ani și am pus întrebarea pentru a știi ce sa le zic părinților și mătușii mele care nu sunt persoane "cu școala".
Casa este chiar acum pusa spre vânzare, ceva teren agricol etc.
Nu știu dacă delireaza sau are halucinații, dar cred ca ambele.
O sa vedem ce rezolvam, caci treaba este destul de nașpa.
O sa trebuiască sa ii facă pensie de handicap ca semne de moarte nu ar da, repet.
Pana la urma imi e mila de ea, nu o face cu intenție, dar este extrem de greu sa ai grija de o persoana care nu doarme nopțile și nu știe unde se duce.
Dar ea a muncit in viata ei? Are o pensie de la stat? Daca are pensie după anii de muncă, alta pensie nu îi mai face deoarece are venit.
Are pensie mica. 600 de lei.
Http://www.caminbatrani-armonia.ro/? gclid=CjwKCAiAiKuOBhBQEiwAId_sK8KszcbO8ju-QxhZ0vJA-ZC4wESMdD5fB-n0ZiQSuom8tTl8jW4B3hoCKJMQAvD_BwE