Cica puricii stau departe de chestiile urat mirositoare.Cred ca stii ce ar trebui sa-i faci catelului dupa ce-l "despuricezi"
Buna! Cumpara fiole de purici din targ, piata sau de undeva de unde gasesti. Dintr-un oras apropiat, de undeva.Fai baie des, cu sapun.Iar altceva nu stiu ce sa mai iti spun.Dar neaparat sa cumprei fiole si sa ii pui la ceafa solutia nu in alta parte. Sper sa scapi cat mai de curand de puricii astia.
Crede-ma ca stul e mic si habar nu am de unde sa iau, nu e nici farmacie nici nimic
Situatie este destul de urata.Nici farmacie, nici aia...Dar incearca totusi sa il speli de multe ori.Dar oricum asa vei avea mult de furca.Cu o fiola, un spray, ar fi fost mai usor.Dar doar cu apa si sapun.Ei fug dar nu scapi asa usor, trebuie sa-i mai omori si tu. Nu suport parazitii astia.Si nu stiu se inmultesc prea repede. Daca ar fi fiinte mai mari creca n-am mai avea loc de ei pe Pamant glumesc.
Adevarat, tata vine sa ma ia de abia cand pe la inceputul scolii
Oricum esti descurcaret/a si vei sti cum sa-l faci bine
Sa stii ca asta o sa fac prima data... ))))
Rozmarin şi lămâie
Spre exemplu, îţi poţi îmbăia pisica sau câinele într-o infuzie de rozmarin. Cum se prepară? Foloseşte 300 de gr de rozmarin proaspăt şi fierbe-l bine. Lasă apa să se răcească atât cât să aibă temperatura optimă pentru îmbăiere. Apoi spală bine patrupedul cu această infuzie şi lasă-i blana să se usuce de la sine. Pe lângă faptul că animalul va mirosi a rozmarin (o iarbă plăcut mirositoare, de altfel), va scăpa şi de purici.
O altă metodă naturistă este folosirea lămâii. Taie în bucăţi o lămâie mare şi las-o în apă fiartă. De preferat e să laşi soluţia de pe seară pe zi, minim 12 ore. Apoi toarnă apa într-un recipient cu pulverizator şi stropeşte blana câinelui. Cu grijă să nu-i ajungă soluţia în ochi, întrucât îi va provoca usturimi căţelului.
Oţetul de mere şi lavanda
O linguriţă de oţet de mere în apa de băut a câinelui, ţine puricii deoparte. Oţetul nu e pe gustul unui astfel de parazit, motiv pentru care se va "gândi" de 2 ori înainte să-ţi atace câinele. Totuşi, dacă ţi-e frică de efectele pe care oţetul de mere l-ar avea asupra sănătăţii câinelui tău, îl poţi folosi într-o sticluţă cu pulverizator, în proporţie de 50/50 apă şi oţet pe post de spray antipurici.
În privinţa lavandei, e ştiut faptul că această plantă relaxantă şi plăcut mirositoare e duşmanul puricilor. Aşa că o poţi folosi în avantajul tău şi al câinelui, fireşte. Caută în farmaciile naturiste ulei de lavandă şi aplică 2 picături la baza cozii şi pe gâtul animalului. Are cam acelaşi efect pe care îl are şi eucaliptul din zgărzile antipurici ce se comercializează, însă nu e la fel de iritant pentru ochii animalului.
Un mic truc: atunci când îmbăiezi câinele, toarnă şampon întâi pe gât şi pe ceafă, apoi înmoaie blana câinelui în apă. Şi asta pentru că atunci când patrupedul e băgat în apă, puricii vor sări tot mai sus pe corpul animalului, în speţă pe gât şi cap, pentru a se salva. Dar dacă gâtul şi ceafa sunt deja ude, nu mai au unde sări.
Perii şi piepteni
Orice posesor responsabil de câini trebuie să aibă măcar un pieptăn sau o perie pentru a-şi peria odorul în perioada de năpârlire. Ei bine, acest pieptăn poate fi folosit şi pentru îndepărtarea puricilor şi a căpuşelor, după ce insectele au fost ucise, fireşte. Ai nevoie de un pieptăn cu dinţii de metal şi foarte deşi. Periindu-l periodic, nu doar că îndepărtezi părul mort şi stratul mort de piele, ci şi larvele şi ouăle paraziţilor.
După pieptănat, periază câinele cu o perie cu peri aspri sau cu o mănuşă specială, însă atenţie să nu zgârii blana patrupedului, dacă firul de păr e scurt.
Un alt truc: la începutul sezonului cald, tunde câinele şi îmbăiază-l. Mai ales după o excursie prelungită prin pădure sau pe malul unei ape care n-a fost curăţată de mult timp. Puricii şi căpuşele trăiesc cel mai bine în medii umede şi întunecoase.