| SzantoLaci a întrebat:

Buna. Am ajuns la un punct în viața. As vrea sa merg la psiholog. Întrebarea mea este. A mai fost cineva? Ce experiențe ați avut? Pozitive? Negative? Orice informație mă ajută. Mulțumesc

5 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Smmo a răspuns:

Si pozitive si negative. M-a ajutat ca am avut cu cine discuta niste lucruri. Depinde peste cine dai. Sunt mari diferente intre ei, au experienta de viata diferita, au diferite stiluri, au vazut diferiti pacienti. Daca nu ai rezultate in timp sau ti se pare ca nu ai din start o relatie buna cu el, ca nu intelege ce zici, ca nu are experienta, mergi la altcineva. Mai ales ca acum se cam plateste.

Ca sa fiu sincera, am primit niste sfaturi mult mai clare, cu efect si la obiect de la psihiatri - in cateva minute. Am ajuns la unii cumva intamplator, in momente de cumpana, si nu i-am mai revazut, dar mi-au dat niste sfaturi bune. Nici nu a fost vorba de vreun tratament. Poate m-au ajutat mai bine pentru ca psihiatrii au o cu totul alta formare, facand si medicina si psihologie si sunt mai practici. Depinde si cu ce problema te duci si cat esti de sincer cu el si ce experienta are persoana.

| Ilovedinero a răspuns:

Eu am mers pe la 14-15 ani caci " imi era rau de la mancare" si aveam bulimie si ma taiam pe maini si nu mancam decat o data la 3-4 zile si dupa ce mancam vomitam si m-au trimis parintii cu forta.Eu una pot sa spun ca a fost o experienta super, m-a ajutat sa ma gasesc pe mine, a iesit de multe ori cu plans numai ca de fiecare data dupa ce ma descarcam eran cumva pregatita pentru alt inceput, mi-am gasit puterile si totul a fost super frumos.Cel mai bine este sa fii sincer in totalitate caci tin minte ca m-au trimis prima data la alt psiholog care nu stia care e problema mea si am inventat cu totul alt rahat si el chiar mi-a muscat momealalaughing.A doua oara a vorbit tata cu psihologul si i-a spus ce am si dupa n-am mai avut cum sa scap.Crede-ma, te va ajuta mult insa nu te astepta la minuni sa mergi o data si bam, ai scapat de tot, mai ales daca ai ceva nasol cum am avut eu, la mine au urmari pe viata chestiile astea la modul ca si acum jur ca in momentul in care mananc ma gandesc " cate grame am mancat?" " asta are x calorii, si cu cealalta. am mancat prea mult, nu mai mananc nmc azi" " cate grasimi are?" " pentru asta sar peste cina" deci inca mai simt rahat asta dar mi-e mult mai bine

suntserios
| suntserios a răspuns:

Mersul la psiholog e o chestie foarte privata si tine foarte mult de personalitatea ta dar si de relatia pe care reusesti sa ti-o faci cu psihologul asa ca sunt cam irelevante parerile celorlalti. Stiu persoane care au fost la 2-3 psihologi si efectiv au simtit ca merge degeaba, altii care si au schimbat viata total.

| Simpatic a răspuns:

Depinde pentru ce vrei sa mergi, una este daca ai pierdut un prieten drag, alta pentru o problema comportamentala, alta pentru o frica de paianjeni, alta daca ai tulburari precum depresia.
Pentru ca nu totul se rezolva la psiholog.
Parerea mea este ca e pierdere de timp si bani daca vorbim de tulburari depresive, anxietate etc daca e vorba de altceva ce tine mai mult de "suflet" e de incercat, insa depinde peste ce om dai ce catracter are si mai ales ce pregatire.
Nu strica sa incerci insa.