Buna! Am sa intervin cu cateva informtii pentru a te ajuta sa reziliezi contractul..Sunt agent vanzari la o firma de telecomunicatii si stiu prea bine cum se procedeaza, fara plata unor taxe abuzive etc. In momentul cand te vei duce sa reziliezi contractul ei o sa te intrebe de ce vrei sa faci asta, iar ca orice om avem nemultumiri ori din cauza concurentei (o oferta mai buna). atunci furnizorul cu care aveti contractul o sa incerce sa va faca o oferta pentru a va face sa nu renuntati la contract, dar daca dumneavoastra insistati si spuneti ca vreti sa reziliati atunci ei o sa sara cu anumite taxe "taxa instalare, taxa pe fiecare serviciu, taxa de folosire..etc" in functie de durata care a mai ramas in contract o sa fie ceva gen de plata (300-600 ron) acestea fiind taxe abuzive. Conform legii 161 mentionata si de dumneavoastra mai sus "Contractele cu furnizorii de servicii de telefonie, internet si televiziune pot fi reziliate unilateral de catre consumatori fara plata unor sume consistente care sunt impuse de catre prestatatorii de astfel de servicii". In momentul in care ei v-au spus ca trebuie sa platiti taxe dumneavoastra trebuie sa interveniti spunandule ca nu sunteti obligat/a sa platiti absolut nimic datorita legii nr 161/2010 publicata in Monitorul Oficial, Partea 1, nr.497 din 19 iulie 2010. atunci ei se vor retrage si va va aproba rezilierea contractului fara plata taxelor
Se poate renunta(rezilia contractul) dar, in cazul cand ai beneficiat de vreo gratuitate la incheierea contractului, va trebui sa platesti o despagubire. Aceasta despagubire, "justa despagubire" dupa cum spune legea, nu este afectata de aceasta lege. Modificarea adusa la L. 193/2000 se refera doar la faptul ca nu se poate prevedea o suma fixa ca despagubire. Oricum, conform principiului neretroactivitatii legii, aceasta lege nu se aplica contractelor incheiate anterior intrarii ei in vigoare. De asemenea si inainte de intrarea in vigoare a acestei legi se putea rezilia contractul, bineinteles cu plata despagubirii prevazuta in contract. Numai bine!
Din cate stiam trebuie sa platesti ceva bani da nu stiu, daca in leges crie altceva, poate ar trebui sa te clarifici la furnizorul de servicii
Nu stiu sigur, dar am inteles ca trebuie sa le platesti 75% din valoarea contractului sau ceva de genul
In mod normal pentru a rezilia un contract la care mai ai perioada contractuala se platea o taxa fixa, de ex 150 sau 250 de euro. De cand a aparut legea este posibil ca si cei de la romtelecom sa fi adoptat o alta varianta, respectiv sa iti solicite banii in avans pe perioada contractuala ramasa.De exemplu daca mai ai 12 luni si ai abonament de 10 euro platesti in avans cei 10 euro pe cele 12 luni. Cel mai bine ar fi sa suni la relatii clienti romtelecom. Succes.
Http://www.24monden.net/2012/12/cerere-desfiintare-romtelecom-cum.html - uite cum poti renunta
Ma inebuneste aceasta prostie din mintea multora referitoare la NERETROACTIVITATEA LEGII!
Oameni buni, neretroactivitatea legii nu insemna, in cazul contractelor, ca nu se poate aplica pentru contractele incheiate inainte de aparitia legii!
Aceasta este o interpretare gresita a neretroactivitatii legii si foarte paguboasa pentru toti consumatorii in acelasi timp excelenta pentru furnizori.
NU. NU este asa deloc.
Termenii juridici TREBUIE uinterpretati in spiritul si litera Legii.
Astfel Legea 161/2010 nu se aplica retroactiv contractelor de dinaintea aparitiei ei. NU.
Se aplica tuturor contractelor in derulare de la momentul aparitiei Legii.
Altfel se incalca 2 prevederi CONSTITUTIONALE, si anume egalitatea in fata Legii si tratamentul discriminator al cetatenilor, lucruri interzise in mod expres de Constitutie!
da. Nu se poate aplica Legea pentru cei care au solicitat aceste denuntari ale contractelor pana la data aparitiei legii.
Insa din moment ce Legea ESTE IN VIGOARE SI ESTE PUBLICATA IN MONITORUL OFICIAL ACEASTA ISI PRODUCE EFECTELE FARA DISCRIMINARE PE TOT TERITORIUL TARII.
Daca legiuitorul ar fi intentionat sa faca legea in asa fel incat sa se refere numai la contractele care se vor incheia din momentul publicarii legii TREBUIA SA PREVADA ACEST LUCRU IN MOD EXPLICIT IN LEGE.
Dar, ACEA PREVEDERE AR FI CONDUS LA NECONSTITUTIONALITATEA LEGII TOCMAI PENTRU MOTIVELE ARATATE DE MINE ANTERIOR.
Astfel, Legea 161/2010 SE APLICA TUTUROR CONTRACTELOR EXISTENTE la data publicarii legii si dupa.
Mai precis, odata cu declararea prin lege ca unele clauze au devenit ilegale DIN MOMENTUL APARITIEI LEGII TOATE CLAUZELE INDICATE DE LEGE A FI ILEGALE SUNT LOVITE DE NULITATE ABSOLUTA IAR NESUPUNEREA ORICARUI CONTRACTANT IN FATA DISPOZITIILOR LEGII SE CONSTITUIE IN INFRACTIUNE PENALA!
Ce tot o mai sucim cu retroactivitate-nerotroactivitate, cu operatorii vor sau nu vor, si alte asemenea maruntisuri.
Atat timp cat pretindem ca suntem intr-un stat de drept cu totii ne aflam sub DICTATURA LEGII!
Ca unii judecatori - din motive discutabile - cauta sa interpreteze tendentios neretroactivitatea legii ESTE ADEVARATA PROBLEMA!
Vorba aceea :"... ce-i mana pe ei in lupta?"
Dar, indiferent ce ai mana SUNT OBLIGATI SA RESPECTE LEGEA MAI INTAI IN LITERA EI SI NUMAI ACOLO UNDE LE PERMITE SI IN SPIRIT.
Ori aceasta lege IN LITERA EI NU PREVEDE CA PREVEDERILE EI NU SE APLICA PENTRU CONTRACTELE IN DERULARE!
In acest caz, pe principiul "orice nu este prevazut in mod expres de lege -este admis" - si pe conceptul de Drept care consimte ca CONSTITUTIA TARII ESTE LEGEA SUPREMA IN STAT judecatorii NU au dreptul sa interpreteze legea ignorand DREPTUL CONSTITUTIONAL AL TUTUROR CETATENILOR de a fi egali in fata Legii si de a nu fi discriminati in nici un fel - mai ales de LEGE!
Acel judecator care incalca aceste principii NU ARE DREPTUL MORAL - PROFESIONAL SI CHIAR LEGAL SA MAI FIE JUDECATOR ATAT TIMP CAT EL ISUSI INCALCA LEGEA SUPREMA IN STAT!
Nu mai am nimic de spus.
Astept comentariile.
cele de la consumatori - cei JEFUITI - vor fi bineinteles pro.
Cele de la VAMPIRI - vorba lui Minune... fara numar.
Dhhyyyy întreabă: