Tot ce ai adus tu in aceasta casatorie va fi doara al tau si numai al tau in cazul unui divort.
Ba si bunurile ce le primesti cadou, chiar daca sotul iti face cadou o masina, un inel f scump etc, toate astea nu se impart, astea sunt ale tale.
Deci ai facut o alegere buna cu casa sa o cumperi inainte nu te lua duopa ce povesti zic unia pe aici ca se va imparti, ala nu stie despre ce vorbeste.
La un divort se impart doar bunurile dobandite in timpul cat ati fost casatoriti.
Mergi la primarie sa faca modificarile de rigoare: numele dupa casatorie si adresa de domiciliu.
Dar de ce are drept sotul ei pe o locuinta cumparata de ea?
Conform Codului Civil, bunurile comune, după divorț încetează să se afle în devălmășie, soții devenind coproprietari ale acestora. Bunurile comune includ toate bunurile care au fost acumulate pe perioada căsniciei, terenuri, case, mobilă, inclusiv veniturile din muncă, pensii acumulate de cei doi.
Totuși, există diferența dintre bunuri comune și bunuri proprii. Bunurile proprii, reprezintă categorii separate de bunuri care aparțin exclusiv unei părți și nu se supun împărțirii. Acestea fiind:
bunurile mobile sau imobile provenite din moștenire legală sau donație, excepție în cazul în care dispunătorul a prevăzut că acestea sunt comune
bunurile de uz personal
bunurile destinate exercitării profesiei ale unuia dintre soți, cu excepție dacă nu fac parte din dintr-un fond de comerț ce este este bun comun
bunurile dobândite în calitate de premiu sau recompensă, manuscrisele literare, tezele științifice, schițe, proiecte de invenții, etc.
drepturile patrimoniale de proprietate intelectuală asupra creațiilor sale
îndemnizația de asigurare sau despăgubire pentru orice prejudiciu material sau moral, care a fost suportat personal de către unul din soți.
bunurile sau suma de bani care înlocuiesc orice bun propriu în schimbul acestora
fructele bunurilor proprii
bunurile dobândite anterior căsniciei, dar înregistrate.
Pai da dar fata zice ca si-a cumparat casa pe numele de fata, deci inaintea casatoriei. deci e un bun propriu
Daca este cumparat inainte de casatorie nu are drept la divort, decat in caz de deces al femeii, din care mosteneste 25%.
Interesant, nu prea inteleg, Tu ai facut acte pe numele unei fete si iti vrei drepturile de barbat asupra fetei?
Pai ai cumparat-o tu ai dat banii si cine a semnat? Pe numele cui sunt facute actele? Poti dovedi ca tu ai facut acte in numele altcuiva?
Esti macar trecut in acte ca proprietar sau ai doar drept de sot?
Daca nu esti trecut ca proprietar in acte nu ai nici un drept, decat de sot. (proprietatea nu-ti apartine) Si daca s-au facut actele doar pe numele ei inainte de casatorie, nu ai "partea ta". dar asta se mai poate rezolva cu avocatii si ce alege "proprietarului" (cel trecut in acte). Daca nu esti trecut in acte ca proprietar trebuie sa dovedesti ca tu ai cumparat-o cu avocatii prin instante.
Voi stiti ce va jucati daca te folosesti de identitatea ei si ea imparte cu tine. (cei care ti-au dat raspunsuri nu inteleg situatia, eu cunosc persoane care fac asa)
Ea e fata care intreaba, lol
Sunt ametita chiar ca lol, atunci ce e cu numele de fata si de ce are ea numele sotului. Eu asa am inteles din ceea ce a scris.
Depinde,daca nu e trecut pe contract.....nu cred, ca nu are nici o treaba cu locuinta ta, mai ales ca e pe numele de fata.
Pe site-ul asta poti afla multe imformatii, vezi si la sectiunea noutati.
https://musatoiu.com/
Dannnny întreabă: