| bitihacy a întrebat:

Buna

Am de vreo 3 ani un HDD extern Seagate Free Agent Go pe Usb. Ieri dimineata cand am aprins calculatorul nu vroia nicicum sa intre in Windows. Pana la urma am inceput sa scot din calculator tot ce aveam atasat in primul rand din usb-uri. Cum am scos Hdd-ul a si intrat. M-am dat peste cap, am innebunit cautand salutii si sugestii dar nu am gasit nimica sa ma ajute. Am reinstalat windowsul gandindu-ma ca acolo e problema,dar nu e,tot asa face. Am observat ca daca bag hdd-ul dupa ce intra in widows acesta il vede,adica imi apare in colt jos in dreapta ca l-a vazut, il citeste cu autorun dar atat ; nu-mi apare in my computer decat rareori si atunci cand o face mi se blocheaza tot sistemul. Am incercat hdd-ul pe alt calculator si-mi face la fel. Acum,nu cred sa fie de vina hdd-ul, deorece cu o zi inainte mergea foarte bine, nu l-am trantit, nu a baut apa ,chiar nu stiu ce sa-i mai fac.
Sper ca nu v-am plictisit si ati avut rabdare sa cititi tot, iar cei care intr-adevar se pricep ,va rog sa imi dati sugestii.
Mentionez ca nu sunt novice in ale calculatoarelor, dar acu chiar m-am impotmolit.
P.S. Daca intru in disk management, pot vedea hdd-ul (cateodata)pentru ca se blocheaza foarte repede si nu apuc sa-i fac nimic.

Răspuns Câştigător
| CM7YRE a răspuns:

Variante:
-l-ai lasat pe langa vreo sursa de caldura sau s-a supraincalzit si acum functioneaza extrem de greu (am avut un prieten cu un mp3 player de masina care la fel, functiona, dar ca sa copiezi o melodie trebuia sa stai o ora, si de la mp3 player era bad-ul)
-l-ai lasat langa vreo sursa de magnetizare si s-a magnetizat hdd-ul,astfel unele pati nu mai sunt accesibile,si de-aia iti intra foarte greu
-ai prin un virus urat care iti taie accesul de la rularea executabilului,si de la elementele de pe el.
Incearca sa-i faci o curatare completa, google la "Kaspersky tools" si cuarata-l cu tot ce-i pe-acolo, sau daca nu ai lucruri importante pe el da-i un format NTFS dar nu quick, lasa-l sa se formateze.PLus,instaleaza TuneUp si verifica-l de erori si o sa vezi daca mai e utilizabil sau nu.

3 răspunsuri:
| ku990 a răspuns:

S-ar putea sa ai bad-uri pe hdd

| bitihacy explică:

Tocmai am reusit sa il formatez, a 2-a oara in 2 zile si pana acum e ok. I-am dat un check disk acum 1 ora si e la 4%. Mai astept sa vad ce zice dupa. Precizez ca dupa formatare, a mers bine chiar am dat restart la calculator sa vad daca nu imi face figuri, dar a mers ca uns. Totusi sa vedem ce alte surprize voi mai avea.

| bitihacy explică:

Ok.Hdd-ul este din nou functional.L-am formatat, l-am check-uit, l-am partitionat, l-am verificat de cateva ori cu tune-up.Culmea e ca la check ( cu hd-tune), aveam vreo 2 sectoare cu bad-uri si de dimineata ma tot chinuiam sa le rectific, ceea ce nu am reusit, dar dupa formatare normala ( nu quick) si partitionare, hdd-ul merge ca nou. Concluzia.mai am bad-uri sau nu? Sa ma astept sa imi faca figuri din nou cand mi-e lumea mai draga? Mie teama sa mai salvez ceva pe el.