Daca era o aplicatie cu maxim 15-20 de intrebari, poti clar sa o lasi balta . Un test serios de IQ se face la un psiholog cu un test autorizat si din ce am auzit, un astfel de test are in jur de 100 de intrebari, daca nu chiar mai multe.
IQ=coeficient de inteligenta. Deci masoara inteligenta
"William Stern a definit inteligența ca aptitudinea generală a individului de a-și adapta conștient gândirea unor cerințe noi: ea este capacitatea spirituală de adaptare generală la noile cerinte și condiții ale vieții."(wikipedia)
IQ-ul nu defineste un om. Sunt multe alte lucruri care nu sunt luate in calcul, chiar daca din test rezulta ca esti "inteligent". Un alt coeficient de genul este EQ/EI=inteligenta emotionala, mult mai ne-popular.
Nu stai prea bine cu inteligenta, observ. Daca vii sa intrebi aici... Dar hai sa nu fiu rau. Uite, te duci frumos la MENSA Romania pe site, faci testul de acolo, si daca zice ca esti material de MENSA, atunci esti cu adevarat dotat. Daca nu, lasa testele aiurea. P.S. MENSA organizeaza si teste reale, atestate, se corecteaza in Anglia cand il dai. E vreo 100 RON parca, ceva de genul, si se organizeaza periodic in orasele mari din tara.
Testel initiak de IQ (IQ test) a constat din 60 intrebari rezolvabile in 45 minute si a constat din elemente matematice deductibile logic (figuri geometrice, siruri logice etc. Punctajul maxim la acest test este 161, punctajul de peste 130 indica inteligenta mare iar sub 80 indica inteligenta mica. Acest test a fost folosit mult inaintea anului 2000.
Actual, pe nivel mondial, se prefera testele MENSA pentru identificarea persoanelor cu capacitati deosebite.
Si in Romania exista filiala Mensa, iar testele se pot face si online:
http://mensa-romania.ro/testari-mensa/test-online
Nu am avut nici o data incredere in testele iq sau testele de aptitudini si intotdeauna am fost convinsa ca rezultatele nu sunt relevante. Un test iti poate da un rezultat, pe cand alt test pentru aceeasi destinatie iti da un rezultat cu totul diferit.
iulianmentol întreabă: