Întrebare recomandată | Angelina1 a întrebat:

Buna!
Am fost repartizata ca suplinitor necalificat, intr-o comuna, care e destul de departe de localitatea unde domiciliez si nu prea am mijloace de transport, trebuie sa astept la plecare vreo 3-4 ore pana pleaca un microbuz din comuna respectiva. Ma gandesc sa renunt la post, inca nu mi s-a facut contract de munca si sa urmaresc posturile care se vor elibera pe parcursul anului scolar. Sunt pe lb engleza.
Cei care sunteti in sistem in special si cunoasteti procedurile, cum se pot ocupa aceste posturi? As vrea in practica sa stiu cum se pot ocupa, ca metodologia am citit-o, dar am auzit ca practica e cam diferita.
Sunt in dubiu, daca sa raman pe postul repartizat din comuna mai indepartata si sa pierd mult timp si bani cu transportul sau sa astept eliberarea altor posturi pe parcursul anului?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

6 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Dacă nu ai de ales trebuie să mergi. La început este mai greu până să fi titular pe un post ok.

Din câte știu dacă vorbesti cu directoarea unei școli și dacă au posturi vacante cu o simplă cerere și un interviu se poate lua un post.

| gabicoo a răspuns:

Ori găsești gazdă în satul respectiv, ori renunți! Am făcut navetă lungă și știu cum e. Nu merită!

| Furnicuta000 a răspuns:

E foarte solicitanta naveta, mai ales ca vine iarna, va fi foarte greu sa stai mai mult pe drumuri decat la scoala. Dar ai putea sa te muti cu chirie intr-o casuta acolo in comuna, sa inchiriezi o camera ca e mai ieftin asa. Si sa iei toata treaba asta ca pe o experienta. Apoi la anul vezi daca poti prinde post in alta parte

| Angelina1 explică (pentru Furnicuta000):

Am familie, nu am cum sa ma mut cu chirie intr-un sat.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Daca esti necalificata si vrei sa muncesti bucura-te ca ai prins acest post. Iar daca doresti sa urmaresti un post mai aproape de casa, si daca muncesti o poti face. Dar sa stii ca tot cei calificati au prioritate. Si cine stie daca nu pandesc si ei?

| Vântulalb a răspuns:

Iti cauti gazda in sat. Iesi mai ieftin si neobositor. In plus, vei avea mai multe sanse la eliberarea unui post, considerandu-se ca ai experienta. Daca stai acasa ce castigi?