| HomeAlone2223 a întrebat:

Am început o mică afacere/hobby și am diverse colete de trimis prin țară, cum se procează? Adică prima întrebare care mi se pune e: cât costă cu tot cu transport? Și eu nu știu răspunsul la această întrebare pentru că variază prețul în funcție de dimensiunea coletului și distanța la care urmează să fie trimis. Sunt persoană fizică și m-am axat pe Fan Courier. Sunt din Sibiu. Eu am cumpărat ceva și mi-a venit cu fan la 27 lei iar vânzătorul pers fizică știa dinainte costul care era același oriunde în țara. Eu am trimis aceeasi cutie cu aprox aceeasi greutate și pe o distanță mai mică si acea persoană a platit 32 lei. Nu înțeleg cum știu unele persoane dinainte să zică cât mă va costa transportul, ei au contract cu firma de curierat sau cum? Poate pare aiurea întrebarea dar vreau să deslușesc misterullaughing)

Răspuns Câştigător
| mihai69 a răspuns:

Da, unii au și contract.
În plus, la Fan (dar sigur și la alți curieri) există o pagină unde poți vedea fix cât costă trimiterea ta (selfawb la fancurier). (Atenție! FAN-ul dă prețul FĂRĂ TVA!)
O sugestie: îți pui un adaos suficient cât să acopere transportul și le spui că dacă plătesc în avans (în cont / Revolut etc.), le trimiți gratis. Oricum, astfel va fi și transportul mai ieftin - nu mai dai taxe pe ramburs.

3 răspunsuri:
| stancuprint a răspuns:

Livreaza cu Posta este cel mai ieftin si fara contract. Eu am un laborator foto si merge brici cu Posta.

| ilie a răspuns:

Posta cat si firmele de curierat au niste tabele cu preturile pe care le practica in functie de greutate cat si kilometri.Pe internet poti gasi firmele care te intereseaza si poti sa dai telefon pentru informatii.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu ti-a dat prin cap ca se poate estima, ca exista un program de calcul?
http://bit.ly/2HJEmvk