| FazekasErvin a întrebat:

Bună am o presă termic cu dimensiunile 25x30 cm dar ideea e că nu știu cum să o calibrez să sublime uniform pentru că nu stă drept platanul iar dacă lucrez la presiune să îl strâng partea din spate se lasă în jos dar partea din față se ridică iar când sublim din cauza presiuni ne uniforme îmi rămân porțiuni albe ne sublimate. Cum pot să rezolv?

1 răspuns:
| annonimaaaa555 a răspuns:

1. Verifică nivelul mesei: Asigură-te că presa termică este așezată pe o suprafață plană și stabilă. Dacă masa pe care se află presa nu este dreaptă, poți folosi un nivel pentru a verifica acest lucru.

2. Reglează picioarele prese: Multe prese termice au picioare reglabile. Încearcă să ajustezi înălțimea picioarelor pentru a asigura că platanul stă drept și uniform.

3. Verifică presiunea: Asigură-te că aplici o presiune uniformă pe întreaga suprafață a platanului. Dacă partea din față se ridică, poate fi necesar să ajustezi mecanismul de presiune sau să te asiguri că presiunea este distribuită uniform.

4. Testează cu materiale diferite: Încearcă să folosești diferite tipuri de materiale sau să ajustezi timpul și temperatura de sublimare pentru a vedea dacă obții rezultate mai bune.

5. Consultă manualul de utilizare: Dacă ai manualul de utilizare al prese, acesta poate oferi informații specifice despre calibrarea și ajustarea presiunii.

Dacă problemele persistă, ar fi bine să contactezi producătorul pentru asistență suplimentară.