| Baha663bsb a întrebat:

Bună,am pierce în nas și as vrea sa știu dacă e ok sa l curat cu soluția salina de la farmacie gen scrie pe el NaCl ceva clorura de sodiu

Răspuns Câştigător
| dullcat a răspuns:

Buna.Da, este ok. Poti si sa preparari tu o solutie de curatare, in casa : https://www.2ndface.info/cum-cureti-un-piercing/

1 răspuns:
| Zartbitter a răspuns:

Da, caută soluție salină izotonică, să nu fie nevoie de vreo preparare, să o poți folosi direct din sticluță.

NaCl înseamnă clorură de sodiu (Na = Natriu = Sodiu) și asta e formula chimică a sării de masă.

Cuvântul „salin" înseamnă „sărat"

Soluția salină este practic sare de masă dizolvată în apă. Ajută la dezinfectare și curățare și cicatrizare însă e mai bine să cumperi decât să o prepari tu și să greșești proporțiile.

Nu te apuca să-ți pui sare pe rană, da? :-))

Caută cea mai ieftină pe care o găsești că 80% dai banii pe ambalaj.

Edit:
Am uitat să zic că soluția asta nu e singură, da? Adică o folosești întotdeauna cu un produs de curățare cu PH neutru (gen un săpun) sau clorhexidină dacă preferi. Întâi cureți cu săpun neutru, apoi dai cu soluție salină. Fă asta o dată pe zi. Iar soluția salină o vei aplica de două ori pe zi, dimineața și seara, după duș. Te vindeci repede și se cicatrizează frumos. Nu scoate piercing-ul!