Flory,
Ca majoritatea aparatelor radiologice, tomograful utilizeaza razele X dar, radiatia pe care o primesti ESTE DOZATA si nu iti poate pricinui niciun rau. In schimb, pentru a preveni riscurile, tu trebuie sa ti o evidenta a numarului de expuneri si la ce intervale de timp le-ai facut( adica a tuturor radiografiilor pe care le-ai facut sau le vei face in viata )---asta, pentru a informa medicul de fiecare data cand hotaraste necesitatea unei noi expuneri.
Aha ok mersi mult eu am facut cam multe radiografii de exemplu anul trecut cred ca am facut vreo 30 pentru ca am suferit o interventie chirurgicala la coloana si a trebuit sa imi faca mereu sa vada cum s eprezinta si anul asta am facut doar 2
Ai grije! --- ei, medicii, nu iti tin evidenta expunerilor. Singurul lucru care-i intereseaza este sa rezolve problema pentru care ai apelat la ei --- obligatia ta este sa le "tragi " clopotelul de alarma! Dangane-l tare ca sa-l auda!
Daca, la timpul potrivit, eu as fi stiut acest lucru as fi avertizat-o pe mama mea ( a facut fibroza pulmonara din cauza deselor radiografii pulmonare recomandate de medici pentru fiecare raceala mai zdravana pe care a avut-o! ).
anonim_4396 întreabă:
Marie308 întreabă: