| alicia a întrebat:

Este bine sa porti verigheta inainte sa te casatoresti

Răspuns Câştigător
Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:

Verigheta simbolizeaza statul marital! Daca nu esti cununat religios ( e bine sa fie sfintita!) si nici oficiat la primarie..., nu prea e ok sa o porti prea mult timp inainte de casatorie...(si nu din superstitii, dar atata timp cat nu esti INCA oficial casatorit, e un pic fortat gestul...)
E ok sa o pui pe deget in ziua nuntii, e mult mai bine asa...
Dar..., e parerea mea... Cine vrea poate purta.

9 răspunsuri:
mlm
| mlm a răspuns:

Da se poate purta dar pe cealalta mana(dreapta).

pupimik
| pupimik a răspuns:

Superstitii. Poti sa porti verigheta, numai sa o porti pe mana dreapta.Nu are nicio legatura purtatul verighetei inainte de nunta ...cu divortul.Nu din cauza unei verighete apar neintelegerile laughing

| monicaclaudia a răspuns:

Cum sa mai zis ce sens are sa pori o verigheta daca nu esti casatorit?
eh nu mi se pare un lucru grav ca sa o potri chiar daca nu esti casatorit cine stie poti ca sa eviti multe probleme unul sau una cind vede o verigheta se gindeste de 2 ori prima ca sa te abordeze.))

| monicaclaudia a răspuns:

E bine sau nu nu stiu
dar parerea mea daca nu vrei ca sa fi "deranjata" cind ai o verigheta multi se fgindesc de 2 ori prima ca sa te abordeze.)) dar poate sa fie si contrar unul care e atras de o persoana doar pentru ca e casatorita.) etc
dar nu stiu ce sa zic nu is superstitioasa.) asa ca.

| mihalitza a răspuns:

Inainte de nunta verigheta se poate purta, insa pe mina dreapta...

| jolie_3446 a răspuns:

Nu este bine sa porti niciun fel de verigheta inainte de casatorie pentru ca vei avea ghinion in casnicie. Stiu persoane care au facut asta si au divortat.

| CAsToReL a răspuns:

Atat timp cat traim intr-o tara democratica putem sa facem ce vrem. Daca vrei poti sa porti si 2 verighete, si inca 3 inele si ce vrei tu. Nu este nici bine, nici rau. Este ca si cum ai zice: Daca port un pulover verde e bine? Cei carora le place verdele zic ca da, cei care nu suporta puloverele zic ca nu. Nu e nici bine nici rau. Cei care zic ca DA, e bine sau ca NU, nu e bine se bazeaza pe bullshit: asa zice Dumnezeu, asa zice preotu, asa zice mama, asa zice bunica. Vreau un argument LOGIC DE GENUL: Daca faci x (adica porti verigheta) ai foarte multe sanse sa se intample y, ceea ce bine pentru ca... sau e rau pentru ca...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce nu?!
Eu am purtat-o pe mana dreapta vreo 6 luni- de cand ne-am luat verighetele si pana in momentul nuntii, apoi am trecut-o pe stanga.
Suntem casatoriti de apropae 7 ani si suntem la fel de fericiti ca in prima zi.

| tzushk a răspuns:

Din punct de vedere religios nu e bine. Slujba religioasa a cununiei (la ortodocsi) e impartita in 2: slujba logodnei, cea in care se pun verighetele pe degete, si cununia propriu-zisa... Parerea mea e sa mai astepti pana te casatoresti si sa nu-ti pui verigheta inainte...