Verigheta simbolizeaza statul marital! Daca nu esti cununat religios ( e bine sa fie sfintita!) si nici oficiat la primarie..., nu prea e ok sa o porti prea mult timp inainte de casatorie...(si nu din superstitii, dar atata timp cat nu esti INCA oficial casatorit, e un pic fortat gestul...)
E ok sa o pui pe deget in ziua nuntii, e mult mai bine asa...
Dar..., e parerea mea... Cine vrea poate purta.
Superstitii. Poti sa porti verigheta, numai sa o porti pe mana dreapta.Nu are nicio legatura purtatul verighetei inainte de nunta ...cu divortul.Nu din cauza unei verighete apar neintelegerile
Cum sa mai zis ce sens are sa pori o verigheta daca nu esti casatorit?
eh nu mi se pare un lucru grav ca sa o potri chiar daca nu esti casatorit cine stie poti ca sa eviti multe probleme unul sau una cind vede o verigheta se gindeste de 2 ori prima ca sa te abordeze.))
E bine sau nu nu stiu
dar parerea mea daca nu vrei ca sa fi "deranjata" cind ai o verigheta multi se fgindesc de 2 ori prima ca sa te abordeze.)) dar poate sa fie si contrar unul care e atras de o persoana doar pentru ca e casatorita.) etc
dar nu stiu ce sa zic nu is superstitioasa.) asa ca.
Nu este bine sa porti niciun fel de verigheta inainte de casatorie pentru ca vei avea ghinion in casnicie. Stiu persoane care au facut asta si au divortat.
Atat timp cat traim intr-o tara democratica putem sa facem ce vrem. Daca vrei poti sa porti si 2 verighete, si inca 3 inele si ce vrei tu. Nu este nici bine, nici rau. Este ca si cum ai zice: Daca port un pulover verde e bine? Cei carora le place verdele zic ca da, cei care nu suporta puloverele zic ca nu. Nu e nici bine nici rau. Cei care zic ca DA, e bine sau ca NU, nu e bine se bazeaza pe bullshit: asa zice Dumnezeu, asa zice preotu, asa zice mama, asa zice bunica. Vreau un argument LOGIC DE GENUL: Daca faci x (adica porti verigheta) ai foarte multe sanse sa se intample y, ceea ce bine pentru ca... sau e rau pentru ca...
Din punct de vedere religios nu e bine. Slujba religioasa a cununiei (la ortodocsi) e impartita in 2: slujba logodnei, cea in care se pun verighetele pe degete, si cununia propriu-zisa... Parerea mea e sa mai astepti pana te casatoresti si sa nu-ti pui verigheta inainte...
catalin542000 întreabă: