| claudiaata a întrebat:

Am si eu o problema..am aproape o luna de cand am ajuns in Anglia si ma tot ingrijoreaza limba deorece imi este greu sa comunic din cauza faptului ca nu inteleg prea bine accentu ..am facut engleza la scoala deasemenea si prin scris stiu sa traduc si gramatica la fel insa brusc s-a dat totu peste cap ai nu stiu cum sa fac sa invat mai repede. As dori o modalitate o solutie simpla prin care sa pot elimina retinerea asta sa pot sa ma descurc.

5 răspunsuri:
| relian a răspuns:

Depinde ce aptitudini pentru limbi straine ai.Tu spui ca ai facut engleza la scoala si ca stii.Dar din ce spui ca nu intelegi si aduci aici motivul nu stiu ce acent asta arata ca nu prea stii mare chestie de engleza.Pe de alta parte cred ca nu prea ai aptitudini pentru limbi straine.De ce spun asta? Pt ca si eu is cam la fel.De ex imi poti arata orice din orice domeniu si imediat si fac si foarte bine. Daca stau si linga un pilot de ex sa vad ce face as putea sa pilotez fara probleme un avion.Ei insa cind vine vorba de limbi straine sint paralele cu ele, cu foarte mare greutate le pot digera.Si nu spun astea din auzite, sau citite ci din experienta.Deci nu am spus ce am spus despre tine sa rad sau altceva ci am spus parerea mea si ce am vazut si vad.Cum ai putea f usor sa inveti engleza? Cel mai usor inveti daca stai cu cineva de ex un englez, daca ai avea un iubit englez te asigur ca in citeva luni vei sti engleza indiferent cit de greu iti este sa o inveti.Dar asta presupune ca englezul respectiv sa nu stie romana si tu sa fii interesata sa inveti, adica sa ii spui sa te corecteze de fiecare data cind spui ceva gresit.Si uite asa in juma de an o sa stii engleza fluent.Dar cum am spus sa stai bot in bot cun englez.Alta metoda e sa iti faci prieteni englezi si la fel sa petreci mult timp cu ei sa vorbesti, sa iesi cu ei chestii de g enul asta.Alta metoda este sa inveti tu singura cuvinte, asa cuvinte foarte multe, apoi sa trci sa faci fraze, sa inveti gramatica.Cam asa vad eu invatarea unei limbi straine pentru cei care se descurca mai greu.O alta chestie este sa nu iti fie rusine sa vorbesti, orice, chiar de spui prostii, de vorbesti incorect tu trebuie sa incepi sa vorbesti, ca doar asa incepi sa prinzi. Daca tot timpul taci ca iti e rusine ca vei spune cine stie ce perle no sa faci mare lucru.Si te asigur ca nimeni nu va ride de tine indiferent ce vei spune.Ba o sa fii surprinsa sa vezi ca multi or sa fie curiosi sa vorbeasca cu tine pentru ca vei avea un alt accent.Deci solutia cea mai simpla, rapida si buna este aia cu iubitu. iubita englez/a.Ori sa stai numai printre englezi unde se vorbeste numai engleza.Si cind e ceva sa vorbesti si tu, asta auzind ce fraze spun ei si intelegind ce zic.O alta metoda este sa inveti fraze, fraze multe si asa vei stii sa si vorbesti.Ai o luna, dar altii au ani si tot nu stiu.u de ex am destui ani si sincer sint ceva cam paralel cu engleza, mai ales ca am stata mai mult printre romani.De descurcat ma descurc, dar problema este sa stii bine sa vorbesti limba asta daca vrei sa poti face rost de un job mai bun, deci sa faci ceva mai multi bani.De asemenea sa poti intra la o scoala trebuie sa stii engleza f bine.La ei la scoala se da teste de engleza indiferent cine esti ca esti englez ori de alta natie.Si testele nu sint asa floare la ureche chiar si ei englezii nu le trec, deci pentru noi este uneori destul de dificil la o scoala din pctul asta de vedere, engleza sint printre testele cele mai grele.Scuze ca am factu paranteza asta dar cam asa sta situatia.Si chestia asta ca inveti f repede o limba nu arata ca ai fi stiu si eu mare intelgentCunosc romanii care au invatat engleza in doua luni si vorbit si scris si asta f bine, dar ei in rest habar nu au pe ce lume sint, deci nu poti spune wow ce destepti. Dince vad esti fata asa ca pentru tine este foarte usor sa iti faci rost de ceva prieteni englezi, eventual un iubit ceva, deci sa inveti f usor.

| cristimihailov a răspuns:

Tot vei avea nevoie de 2 ani ca sa iti dai drumul la limba sad

| anonim_4396 a răspuns (pentru cristimihailov):

2 ani? de unde le scoti nu stiu

| cristimihailov a răspuns:

Din experienta directa stiu asta. Eu personal si alti prieteni apropiati.

Sunt mai multe faze aici:

1. Incepi sa intelegi accentul si limba curenta. In acelasi timp te poti exprima in mod fluent dupa o vreme.

2. Incepi si intelegi expresiile locale si zicalele.

3. Incepi sa folosesti in context corect aceste expresii.

E adevarat ca in 6 luni... mai mult sau mai putin iti dai seama ce lumea iti vorbeste. Dar pentru o chestie ok... tot la 2 ani. D-abia pe atunci incepi sa te gandesti si la accent. Pana atunci te gandesti cum sa te faci inteles.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stiu persoane din familie care sunt in Londra si dupa 6 luni si-au dat drumu la vorbit, fluent. cu cat renunti mai repede la romana si stai mai mult printre ei cu atat de repede o sa inveti limba mai repede. succes