| TpuUser111888333 a întrebat:

Buna,

Am vrut sa imi fac azi ITP-ul fiindca expira maine. Am sunat la statie si mi s-a spus ca a luat focul serverul principal RAR si nu pot face nimic. Da, chiar a luat foc serverul si nimeni din tara nu pot face ITP-uri; din ce am inteles o sa dureze remedierea cam o saptamana.
Eu am nevoie neaparat de masina toata saptamana viitoare. Dar daca sunt prins de maine fara ITP in trafic e cam problema.
Avand in vedere ca a picat serverul credeti ca politia mai poate verifica valabilitatea ITP-ului. Ma gandesc ca singura baza prin care verifica si ei acest lucru, este cea a RAR-ului...care e la pamant.
Vreau sa imi asum un risc si daca tot is oprit prin ''noroc'', sa le spun ca am uitat talonul undeva si in cel mai rau caz sa mi se dea amenda doar pentru asta. E o idee buna?
Fiindca daca la prezint talonul o sa fie clar posibile consecinte mult mai mari.

Nu vreau sa fiu eu omul ala cu smecherii, dar chiar am nevoie urgenta de masina zilele urmatoare si am avut norocul sa arda serverul RAR fix azi.

11 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu trebuie sa faci ITP-ul neaparat la RAR. Sunt statii autorizate de catre RAR, statii particulare. Voiam sa-ti dau un link dar daca nu merge serverul s-au blocat si site-urile. In situatia asta intreaba pe Facebook sau alte retele sociale daca stiu alte statii decat RAR!

| Dragobeta a răspuns (pentru Salontanul):

Un blocaj la serverele RAR a dus la oprirea aplicaţiilor care asigură colaborarea cu staţiile ITP din toată țara.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/......ut-3015661

| Salontanul a răspuns (pentru Dragobeta):

Statiile particulare pot face ITP-ul si inscriu datele ulterior, si pot elibera o dovada ca s-a facut. Trebuie sa existe o solutie temporara!

| mihai69 a răspuns (pentru Salontanul):

Din păcate, nu se poate elibera dovada ITP dacă nu există legături între stațiile service și serverul central al RAR.
On topic: nu recomand să circuli cu ITP-ul expirat. Și uite de ce: presupune că dă un prost peste tine în trafic (nu pun cazul mai defavorabil când ai fi tu vinovat de producerea unui accident). Ce te faci atunci?!? Că nu mai ține cu „am pierdut talonul", mai ales dacă există persoane rănite.
Mai bine închiriezi o mașină, sau folosești taxi / ride-sharing.

| Salontanul a răspuns (pentru mihai69):

Chiar acum a anunțat la TV ca se poate face ITP, se ia numărul de telefon al clientului și este anunțat când sa meargă după dovadă și să plătească operațiunea. Înseamnă că și polițiștii știu și nu se vor lega de șoferii cărora le-a expirat ITP-ul.

| Violleta2022 a răspuns:

De ce nu te-ai dus din timp sa faci ITP-ul si ai lasat pana in ultima zi?
Din pacate nu vei putea folosii masina, pana nu treci de verificarea legala.
Daca esti prins fara talon nu esti iertat, mai ales ca ei te au in computer cu ITP-ul expirat, asa ca risti dosar penal si amenda sau puscarie.

https://Facebook. watch/w12xB-mKpf/

https://www.youtube.com/watch?v=q8J4NJIbY6A

| Dragobeta a răspuns:

Asta inseamna sa lasi totul pe ultimul moment.
Nu, nu e o idee buna ce vrei tu. Lipsa actelor te lasa fara permis. Mai citeste noutatile aparute in acest sens.

| Dragobeta a răspuns:

Ia citeste asta: https://www.digi24.ro/......ut-3015661
Te duci, depui actele, iar pe traseu ai dovada ca le-ai depus. De incident stie si politia.

| MountainRiver a răspuns:

Stații pentru ITP găsești mai multe. Acum însă nu pricep la ce te referi tu prin server. Adică dacă mergi la o altă stație de ITP, nici acolo nu-ți poate face ITP-ul din cauza serverului?! Adică tu spui că la nivel național o picat sau doar la stația unde te-ai dus?!

Adică dacă a picat la nivel național și poliția știe, e mai mult ca și evident că în această situație nu ar fi normal să vă ceară ITP-ul, evident celor cărora le va expira săptămână aceasta sau le-a expirat zilele astea. Eu una așa o văd normal. E ca și când dacă s-a dat să se aplice legea marțială și situația o cere, tot statul mai ține cont de vechile legi.
Eu una așa o văd normal.
Nu e normal doar dacă ai siguranța că doar la acea stație unde ai fost tu, nu a mers serverul sau te-a mințit nenea ăla cu serverul național și la altă stație de ITP de fapt să meargă. Ar trebui să te interesezi la toate stațiile ITP din sectorul/localitatea/comunitatea/regiunea ta ca să fii mai sigur că e chiar așa.

| darius2777 a răspuns:

Cu mita se rezolva orice

| Violleta2022 a răspuns (pentru darius2777):

Halal sfat de rahat, ca de aia nu merge nimic in tarisoara aia, ca dati spagi si faceti ilegalitati.