Şi eu tocmai am absolvit clasa a 8a, şi dacă îţi spun că examenele nu mi s-au părut grele nu prea cred că te ajut având în vedere că totul depinde de subiecte. Şi cred că şti că pe an se fac 10 subiecte şi se trage la sorţ unul, iar ăla e. deci cei de la minister nu fac la intenţionat un an subiectu nu ştiu cum şi un an altfel. După câte văd eşti o fată inteligentă, eu sincer am avut media pe 5-8 9,59 şi nu m-am străduit deloc. am avut medii mai mici în a 5a şi a 6a că nu-mi plăcea materia, dar din a 7a totul s-a schimbat. Tu să fi liniştită că în clasa a 8a repeţi tot pentru examen din a 5a până acum deci n-ai cum să nu şti ceva la examen dacă înveţi ce îţi dau profesorii. Un sfat ar fi să lucrezi Din culegeri de evaluare naţională, cât mai multe subiecte pe text liric, epic ca să treci prin absolut toate exerciţiile ce pot cădea la examen şi atunci când te încurci la ceva întrebi a 2a zi profesoara şi lucrezi mai mult la acel lucru până şti că eşti stăpână pe exerciţiu. Eu zic să te axezi anul ăsta pe română şi mate, crede-mă, la media ta nu contează dacă scazi puţin acum în a 8a. şi examenele au 50 la sută, plus că dacă vrei să te duci la licee gen Sava, Vianu, Viteazu, Şincai, Lazăr eu zic să te gândeşti bine pentru. că e foarte mult de învăţat, chiar dacă ai medie pentru ele, nu trebuie să te duci la un liceu de media ta că e foarte stresant dar asta depinde şi de cât de tare eşti şi cât eşti dispusă să înveţi pe zi. Multă baftă!
Poi de picat nu ai cum, numai ca daca iai o nota mai buna o sa intri la un liceu mai bun pai eu ce sa iti spun invata dar sa nu tocesti prea mult petru ca atunci sti pe moment dar apoi uiti si nu invata doar pentru nota.
Heii,eu tocmai am terminat clasa a 8a, iar examenele nu mi sau parut asa de grele. Sfatul meu pentru a invata mai usor este sa iti faci fise cu notiunile importante din materia care iti e predata.Si nu trebuie sa te bazezi pe copiat pentru ca nu poti copia.Bafta!
Si eu sunt in aceeasi problema ca si tine. Eeei,,, aproape. Deci, si eu la fel, sunt si am fost mereu o eleva foarte foarte buna, si mereu am invatat, dar, in clasa a 7-a a aparut LENEA! Si se explic, din moment ce am scazut de la media 9.93 la 9.58. Eu am o minte foarte buna, si am inceput sa ma bazez pe asta, si am vazut ca la cateva teste a mers, si am luat note ff bune bazandu-ma doar pe ce am retinut din clasa, si apoi, mi-am luat lumea-n cap, si n-am mai invatat. De-atunci, mi s-a facut lene sa mai invat. e exemplu, intru in a 8-a si am avut teme de vacanta: un caiet la romana de vreo 200 de pagini, din care am facut doar 20 si ceva, si 50 de problema la geometrie si minim 10 algebra, dintre care am facut doar 18 probleme din cele de geometrie. Si in mai putin de o saptamana incepe scoala. Ideea e ca, eu ma emotionez foarte tare la teste, examene sau la ascuultari. Si atunci uit ceea ce am invatat. Si daca nici n-am invatat, e si mai rau. Deci, te sfatuiesc sa nu te lasi de invatat, sa nu fii cuprinsa de lene si sa nu te emotionezi. Mi-au zis mai multe prietene mai mari ca totul consta in emotii. Daca nu devii nervoasa, te descurci. Daca ai emotii, ti se face si rau, uiti ce ai invatat, te panichezi si uiti si ce stiai. Deci, fii increzatoare, si invata! Oricum, si eu ma pun din nou pe tocit anul asta
Nici nu ma gandesc la copiat ) Nu sunt genul. O sa ma descurc