Avand in vedere ca e la pliculet poti sa nu faci infuzie, nici mie nu imi place sa astept sa se raceasca.dar gustul nu va fi atat de intes
Pai, in general, are ceva. Nu-mi dai informatii ca sa-ti spun daca in particular, in cazul tau, are ceva. Ceaiul este o solutie extractiva apoasa in care extractia substantelor active are loc la cald. In general la aproximativ 90 grade Celsius si pe o perioada de 15 minute. Cu cat deviezi de la aceste standarde, cu atat extractia substantelor active din acel ceai are loc mai defectuos sau chiar nu mai are loc deloc. Acum, daca tu bei un ceai dimineata, doar ca sa ai un lichid cald cu care sa-ti mananci felia de paine prajita si cea de branza, asa cum fac eu, ceaiul este de hibiscus, aroma se va simti oricum, ceaiul isi va face "efectul" de transport al painii cu branza in stomac si nu va fi mare problema ca nu ai incalzit apa doar un minut. Daca insa ai un ceai cu plante medicinale, sau cu substante active (deci musetel, tei, sunatoare, galbenele etc, sau fructe de padure care contin taninuri antioxidante) atunci este pacat sa pierzi efectul benefic al acestor plante nepermitand extractia
Pai trebuie sa astepti 5 minute pana ce apa clocoteste si apoi poti pune plicul. Asa mi-l fac si eu ceaiul cum am specificat mai sus si sa stii ca are un gus foarte bun! Sper ca te-am ajutat! Funda?
Nu. Ce sa aiba? Ideea cu apa clocotita este sa se dizolve mai repede continutul din pliculet.
De fel, daca o lasi apa la nivelul minim de caldura si pui un pliculet de ceai sincer ar fi mai indicat asa pentur k isi pastreaza aroma mult mai bine si la gust si la miros si vitaminele sunt mai multe, plus ca ceaiul fierbinte nu face bine la gat poate provoca arsuri in gat si mancarimi, Pofta buna!
Anndddra întreabă: