anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Aş avea câteva întrebări: 1. Ce e Linux? Un copil mi-a zis că cică e hack de intrat în PC eu sunt aproape sigură că e program de operare ( ca Windowsul ). 2.Cum îmi protejez PC-ul? ( adică ca cineva să nu îmi intre in PC ) 3.Cum îmi protejez parola de Yahoo Messenger? 4.Există hackuri care pot sparge parola de messenger ( răspundeţi doar prin da sau nu aici ) ? 5.Cum îmi pot proteja adresa IP ca nimeni să nu o afle? Mulţumesc anticipat

Răspuns Câştigător
| Robert_Ilin_1998 a răspuns:

1. Linux este un sistem de operare.
2. Nimeni nu poate sa iti intre in pc daca tu nu ii furnizezi informatii despre IP, etc.
3. Parola de Yahoo Messenger nu poate fi aflata, deci nu ai de ce sa o protejezi.
4. Nu.
5. Nu cred ca IP-ul poate fi aflat de cineva.

4 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

E un fel de windows dar e diferit si are alte optiuni, etc. Iti bagi un antivirus sa fi protejata de virusi si atat ca iti merge bine programul respectiv.

| Intruder19 a răspuns:

1.Linuxul este un sistem de operare open-source (adica gratuit)
2.Folosesti un antivirus decent si nu descarci toate c***le de pe internet.
3.Idem punctul 2.
5. Exista scam-uri, keylooggere etc. dar nu programe de introduci id-ul de messenger si iti genereaza parola
6.Adresa IP este identitatea ta pe internet, adresa IP este vizibila pentru orce persoana, daca vrei sa nu iti apara adresa pe internet foloseste un VPN (cauta pe google daca nu stii ce inseamna) sau un proxy.

| Condratt a răspuns:

Buna,Linux este un sistem de operare.Pentru a-ti proteja pc-ul poti incepe prin a-ti pune parola ceruta la deschiderea lui,insa presupun ca te referi la protectie impotriva unor persoane carevor sa intre ed pe pc-ul lor in pc la tine,in cazul asta iti recomand sa fii atenta la aplicatiile pe care le downloadezi si instalezi pe pc(unele pot fi programe de gen spy),adica odata instalate trimit date pe pc-ul aluia care a uploadat aplicatia respectiva(incepand cu tastele pe care le apesi de la deschiderea pana inchiderea pc-ului,iti poate vedea unele fisiere din pc-ul tau si de asemenea le poate accesa sau transfera pe pc-ul lui). Penru a-ti proteja datele de mess in primul rand nu le dezvalui catre nimeni si nu da indicii asupra lor,atunci cand scrii parola ai grija sa nu o vada cineva,foloseste o parloa intortocheata(in niciun caz date personale, daca esti indragostita nu pune numele iubitului sau chestii de genul "teiubesc", etc. iti spun din propria experienta ca am pus astfel de parole si la 5 persoane din lista mea de 100 si ceva care erau on a functionat la 4),de asemenea ca si in cazul protejarii pc-ului atentie la programele de gen spy, instaleaza-ti un antivirus bun pentru adetecta key-loggerele si trojanii.Da, exista unele chestii de spart parola insa sunt foarte greu de gasit si se fac cu foarte multa munca si de catre persoane cu experienta in domeniul informatic si in niciun caz nu sunt publice si daca cineva ar vrea sa cumpere asa ceva iti garantez ca costa de la 50 Euro in sus! Adresa IP nu prea ai cum sa o protejezi deoarece e protejata de furnizorul tau de internet insa am observat ca nu este chiar atat de protejata(cel putin in cazul romtelecom)pe internet la deschiderea anumitor pagini o sa iti apara "youe IP is xxxxxxxxxxxxxx". Sper ca ti-am fost de folos si ai grija de pc-ul si datele tale!

| KodrutZ a răspuns:

Raspunsurile la 1 si 2 le-a dat Robert bine.

3. Eviti parolele cretine gen nume, numar de telefon, data, cuvinte previzibile, gen trandafir, etc. Parolele optime sint cele pe care nu le poate ghici nimeni si pot fi foarte greu memorate (4rD8_h%x2V*fT3, de exemplu).
4. Hackuri nu, softuri de atac brute force/dictionary-based, da.
5. Vrei nu vrei, tot poate fi aflata in anumite conditii.