| xdeea a întrebat:

As vrea sa stiu cum este la filologie bilingv engleza si daca este greu?

2 răspunsuri:
| Adriannae a răspuns:

La profilul ales de tine se dau teze la romana, engleza, latina, si istorie/geografie. Nu are sens sa renunti la ceva ce iti place doar pentru ca se face latina. In primii doi ani o sa faci 2 ore pe saptamana de latina, iar in ultimii doi, doar una. Nu este atat de greu precum spune kikinutsza, depinde pana la urma si de profesori. Engleza este de 5-6 ori pe saptamana, dintre care o ora este reprezentata de o materie optionala: isoria Angliei si a Americii, geografia lor ( nu te speria, nu e atat de complicat precum pare). O sa ai 3-4 ore de franceza/ germana (depinde ce limba straina ai fcaut in gimnaziu) pe saptamana. Mai si logica prin a9a, psihologie prin a10a, sociologie prin a11a, si filosofie in a12a. Cam asta e, in mare. In principiu e frumos, lejer, dar daca nu iti place sa citesti, si imaginatia si cretivitatea nu sunt punctele tale forte, incearca sa te orientezi spre alt profil.
A, am uitat sa spun ca faci mate, fizica, si chimie doar in primii doi ani (1-2 ore pe saptamana). In ultimii doi o sa faci Stiinte, materie ce cumuleaza cunostinte din biologie, chimie, si un pic de fizica, insa numai la nivel teoretic.
Sper ca te-am ajutat.

| kikinutsza a răspuns:

La filologie dai teze la romana franceza latina. app latina e grea la liceu. te sfatuiesc sa mergi pe alt profil