| xBianca a întrebat:

Ce ar trebui sa scrie mama mea in nu stiu ce declaratie ca am fost acasa joi si vineri din cauza unor probleme pentru ca diriginta sa imi motiveze absentele? Scuze daca nu m-am eprimat corect! Multumesc :*!

4 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Catre d-na diriginta a clasei a ---Subsemnata--- in calit de parinte a elevului/elevei---, va aduc la cunostiinta ca, in data de-- si -- fiul/fiica mea a lipsit de la scoala din motive familiale, fapt pentru care, va rog sa binevoiti a-i motiva absentele aferente acestor date----semnatura parinte ----data---

| Corina a răspuns:

Mama ta nu trebuie sa dea nicio declaratie in acest sens, ci trebuie sa faca o cerere care sa sune asa:
Doamna diriginta,
Subsemnata, numele mamei, mama a elevei X, din clasa..., din cadrul scolii/liceului X, va rog sa binevoiti a-i motiva absentele din zilele X si Y, intrucat in aceste zile a lipsit de la ore din motive personale.
data semnatura

Daca poate face rost de scutire medicala de la medicul de familie, atunci in cerere va scrie in loc de motive personale, motive de sanatate si anexeaza si scutirea.

| Corina a răspuns:

Imi pare rau ca trebuie s-o contrazic pe alessia5158, dar formularea pe care a dat-o ea este o adresa. Ori doamnei diriginte nu-i poti trimite o adresa prin care ii aduci la cunostinta, caci nu e o institutie. Doamnei diriginte trebuie sa i se trimita o cerere, prin care este rugata sa motiveze absentele. Eu sunt parinte si am facut deseori astfel de cereri si deci stiu despre ce e vorba. Dar tu, draga Cristina, faci cum crezi de cuviinta.

| sw33taly a răspuns:

Pai mai bine ar fi sa o sune...sau sa mearga la scoala sa-i spuna. dar daca vrea sa scrie declaratie cum zici u sa scrie va rog sa motivati absentele elevei\ului pe perioada zilelor joi 4nos-vineri 5 nov, din cauza unor probleme de familie sau ceva de genu...