Simplu. O pui sa repete de 1000 de ori pana o va retine, azi o inveti cu 1, maine cu 2 si tot asa. E imposibil sa nu o retina. Nici eu nu am invatat-o din prima.
Eu cand am invatat tabla inmultirii treceam cls a 2-a, si nu imi trebuia, dar varul meu trecea a 3-a si trebuia sa o invete. ca sa il ajut, faceam concurs. mama/tata ne dicta vreo 20 de operatii [cu cu 2, cu 4, cu oricare] si vedeam cine le face pe toate corect. eu sunt dependenta de castig, de aia am invatat asa usor
Fi atenta
Toata lumea stie ca inmultirea reprezinta adunarea unui nr cu el insusi de mai multe ori
sa zicem 6x2=12
o inveti pe verisoara ta ceva de genu
daca 6+0=6
6+6=?
incepe intai prin adunarea numerelor pana se invata iar dupa aceea ii poti explica si regula inmultiri NU O FORTA SA INVETE INMULTIREA DIRECT PT CA NU O SA INTELEAGA NIMIC DACA O IEI BRUSC DE LA INCEPUT
Incearca sa faci totul un joculet.
Presupun ca daca trebuie sa invete tabla inmultirii, are in jur 8-9 ani .
De exemplu, ii poti da niste inmultiri pe un caietel si sa ii pui niste pioni la dispozitie, explicandu-i apoi ca daaca dubleaza numarul pionilor de cate ori arata pe caiet, o sa poata da raspunsul. La fiecare raspuns corect, ii poti da ceva dulce sau sa o feliciti .
Sper ca te-am ajutat.
Succes!
SimpleGirl26 întreabă: