Depinde ce contine acel platou, ca unele produse oxideaza in cateva ore, altele nu.
In principiu, daca le acoperi cu folie si le pui la frigider, le poti tine 24 de ore, fara probleme.
Ca să țină cât mai mult trebuie să îl acoperi să nu intre prea mult în contact cu aerul care circulă, și să pui peste el un soi de prosop de bucătărie sau similar ca să absoarbă condensul.
În rest depinde de produse, unele vor ține câteva zile altele se vor strica în jumate de zi
Depinde ce conține, in principiu tine 2-3 zile la frigider. Dar ar fi bine să fie și acoperit în frigider.
Daca vrei sa te bucuri de toate enzimele si nutrientii 1 zi maxim tinut la 2-5 grade celsius acoperit, dupa asta mananci cam "putin statute" in functie de compozitia ingredientelor si 12 ore la temperatura camerei dar acoperit cu folie.
Dupa 4 zile la 15 grade acoperit, nu e bine sa mai consumi dar poti incerca chiar daca aparent nu se vede inca nimic, oricum toxiinfectia alimentara e dupa colt in functie de ingrediente si
concentratia sporilor de ciuperca prezenta in orice incapare normala, spori care au grija sa consume tot in cel mai scurt timp posibil, dar si in "CLEAN ROOM" tot vor aparea pe platou ciupercile ca nu poti opri natura evolutiei.
Exemplu clar: taie un mar in doua vezi in cat timp se inchide la culoare; minute!, aia e oxidarea "fast forward", de aia e maxim bun pe loc, se poate amana la mar cu zeama de lamaie direct pe suprafata taiata.
Sau il mai poti deshidrata controlat cu depozitare in vid la minus absolut, asa o sa te poti "bucura" de el
si in spatiu peste ani lumina in drum spre Alpha Centauri.