| MariaMary122333 a întrebat:

Cred ca ma cunoasteti..., asa inca o data va cer ajutorul.
Imi puteti da niste sfaturi cum si de unde as putea invata artele apararii, adica fiind fata chiar vreau sa stiu macar miscarile de baza ca sa ma pot descurca.Sa stiu sa ma apar, de exemplu miscari de Karate
Va rog! Dati-mi ceva link

Răspuns Câştigător
| RainmakerX a răspuns:

✦Doamne! Karatele sunt pentru batai de strada... ca sa te aperi acolo in caz de ceva, nu ca sa-ti omori colegii de la scoala care se iau de tine.
In acest caz stai linistita. Chiar daca arata ei dubios, chiar daca sunt niste prapaditi ...nimeni nu este atat de ____ cat sa bata o fata. 3 pe 1 fata?

✦Asa ceva este de neimaginat. Esti la scoala. Nu au cum sa te bata, nu ai ce sa patesti. Lumea asta are niste reguli. Daca iti da cineva o palma atunci vorbesti cu parintii, dirigintele/a,

✦Iti faci griji degeaba. Atata timp cat nu vorbesti, cat treci pe langa persoanele dubioase fara sa te iei de ele *de aspectul lor s.a.m.d.* Nu o sa patesti nimic.

✦Ce faci? Fugi. Acesta este unul dintre primele lucruri pe care le inveti la karate. Niciodata sa nu iei parte la lupte rele. *care nu sunt in favoarea ta*

✦Iarasi...niciodata sa nu aperi alti prieteni/colegi daca stii ca nu te poti apara nici macar pe tine.

✦Oricat de smecheri ar fi aia nu au cum sa te bata. Este o chestie de principiu... da, poate o sa te jigneasca, poate o sa-ti mai dea cate o palma dar asta-i viata...Ori vorbesti cu cineva mai mare despre asta ori inveti sa-i ingori sau, daca esti inteligenta inveti sa le dai replici pe masura.

✦Eu unul...de cand sunt la scoala nu am auzit de fete care sa fie batute in incinta acesteia. Doar baieti. Pana si cel mai tampit baiat se gandeste de 2 ori inainte sa atinga o fata. *sau cel putin asa vad eu lucrurile*

✦Baietii nu dau de obicei in fete. Cei care o fac sunt vai de capul lor si trebuie tratati ca atare.

✦Nu o sa te loveasca si stii de ce? Pai fetele *de obicei* sunt oarecum unite, se ajuta intre ele. Daca dai in 1 atunci o sa afle toate despre asta iar posibila ta viitoare relatie o sa fie capout inainte sa inceapa.

✦Iti spune cineva ceva? Te face in toate felurile? Ignora!
Cuvintele nu te afecteaza decat daca le pui la suflet.

✦Daca cineva iti face ceva urat *pervers* ii dai o palma. Numai un retardat o sa dea si el.

✦Daca esti atacata fugi. Nu conteaza daca stii sau nu karate. Regula e aceeasi. Nu stai sa te bati. Fugi, te aperi si in caz de atac ataci si tu dar nu ca sa provoci daune ci ca sa capeti timp *ca sa poti sa fugi ...sa capeti un avantaj*

✦In legatura cu forta ta... Nu ai nevoie de forta ci de minte.
Minte si agilitate. Te descurci de minune cu atata.

✦Atunci cand lupti nu te bazezi pe forta ca sa spargi garda adversarului ci te bazezi pe minte si agilitate ca sa lovesti anumite zone care nu sunt aparate. Sper ca intelegi unde bat.

✦Daca vrei sa fii in siguranta 99%. Atunci sa nu mergi niciodata singura. Mergi cu prietenele ...colegii idk dar nu singura. De obicei, astfel de grupuri nu se iau de tine decat daca te depasesc cu mult la numar.

Succes!✌

12 răspunsuri:
| RainmakerX a răspuns:

Hey Mary!

Am facut 6 ani de karate si pot spune ca aceste cursuri sunt foarte utile.
Cu toate acestea este imposibil sa inveti de pe niste linkuri.

Este o senzatie atunci cand esti intr-un meci... cand ai un sensei care sa te corecteze si alta senzatie cand incerci si tu sa faci ce vezi la unul intr-un videoclip.
Eu zic sa-ti rogi parintii sa te inscrie macar pentru cateva luni la niste cursuri. Este bine sa ai pe cineva care sa te corecteze daca gresesti. Singura nu ai ce sa faci...*decat ceva foarte slab evident*

Bafta!

| MariaMary122333 explică (pentru RainmakerX):

Buna! Cam cat costa? Adica preturile difera dar poti sa-mi spui un numar? In jur de cat?
Iau foarte multe cursuri, tot felul si e cam imposibil sa renunt la ele, chiar imi trebuiesc.
Dar daca ai putea sa-mi zici un pret as fi bucuroasa. Multumesc!

| RainmakerX a răspuns (pentru MariaMary122333):

Sincer...nu stiu. Preturile difera foarte mult.
La mine era vreo 60-80 lei pe luna.
Depinde foarte mult de clubul la care iei cursuri, de costul de inchiriere al salii respective, de numarul de antrenamente... si chiar si de oras.

Oricum Kimono-ul, manusile+tibierele sunt oarecum costisitoare dar acestea nu sunt obligatorii la unele cluburi.

Mai bine mergi la salile unde se tin cursurile si intrebi direct senpaii *antrenorii*

La mine a fost cam asa : 70 de lei pe luna...3 antrenamente de 1, 5 ore pe saptamana. Tine minte! Asta este doar in cazul meu. Pretul poate sa difere! *chiar si cu o suma destul de mare*

Wow! Bine, deci asa raman, of. Multumesc!
Idea e ca ma duc altundeva la scoala, o sa fie mai complicat, am vazut cum sunt toti la acea scoala si sunt cam smecheri, mi-e cam frica dar sper sa nu MOR.
Alte metode nu stii? De exemplu, intri intr-o incurcatura de genul ca esti prinsa intr-un loc, singura si vin vreo 3 barbati, ce naiba fac eu atunci? Nu-s chiar asa solida sad sad :'(

Mersi mult! Chiar m-ai ajutat foarte mult! Spuneam doarca acel coleg e violant, nu m-a lovit niciodata si Doamne daca as invata Karate vreodata, normal ca nu le-as invata pentru a distruge totul in calea mea. Sincer stiam miscari de baza, dar le-am mai uitat. Iti multumesc!

Ma bucur ca te-am ajutat! Incearca sa ocolesti acel coleg. Daca te intreaba ceva atunci ii raspunzi dar atat... *sa nu pari fitoasa ca sa nu se ia de tine dar nici prea timida* Bafta!

Super! Mersi!

✦Doamne! Karatele sunt pentru batai de strada... ca sa te aperi acolo in caz de ceva, nu ca sa-ti omori colegii de la scoala care se iau de tine.
In acest caz stai linistita. Chiar daca arata ei dubios, chiar daca sunt niste prapaditi ...nimeni nu este atat de ____ cat sa bata o fata. 3 pe 1 fata?

✦Asa ceva este de neimaginat. Esti la scoala. Nu au cum sa te bata, nu ai ce sa patesti. Lumea asta are niste reguli. Daca iti da cineva o palma atunci vorbesti cu parintii, dirigintele/a,

✦Iti faci griji degeaba. Atata timp cat nu vorbesti, cat treci pe langa persoanele dubioase fara sa te iei de ele *de aspectul lor s.a.m.d.* Nu o sa patesti nimic.

✦Ce faci? Fugi. Acesta este unul dintre primele lucruri pe care le inveti la karate. Niciodata sa nu iei parte la lupte rele. *care nu sunt in favoarea ta*

✦Iarasi...niciodata sa nu aperi alti prieteni/colegi daca stii ca nu te poti apara nici macar pe tine.

✦Oricat de smecheri ar fi aia nu au cum sa te bata. Este o chestie de principiu... da, poate o sa te jigneasca, poate o sa-ti mai dea cate o palma dar asta-i viata...Ori vorbesti cu cineva mai mare despre asta ori inveti sa-i ingori sau, daca esti inteligenta inveti sa le dai replici pe masura.

✦Eu unul...de cand sunt la scoala nu am auzit de fete care sa fie batute in incinta acesteia. Doar baieti. Pana si cel mai tampit baiat se gandeste de 2 ori inainte sa atinga o fata. *sau cel putin asa vad eu lucrurile*

✦Baietii nu dau de obicei in fete. Cei care o fac sunt vai de capul lor si trebuie tratati ca atare.

✦Nu o sa te loveasca si stii de ce? Pai fetele *de obicei* sunt oarecum unite, se ajuta intre ele. Daca dai in 1 atunci o sa afle toate despre asta iar posibila ta viitoare relatie o sa fie capout inainte sa inceapa.

✦Iti spune cineva ceva? Te face in toate felurile? Ignora!
Cuvintele nu te afecteaza decat daca le pui la suflet.

✦Daca cineva iti face ceva urat *pervers* ii dai o palma. Numai un retardat o sa dea si el.

✦Daca esti atacata fugi. Nu conteaza daca stii sau nu karate. Regula e aceeasi. Nu stai sa te bati. Fugi, te aperi si in caz de atac ataci si tu dar nu ca sa provoci daune ci ca sa capeti timp *ca sa poti sa fugi ...sa capeti un avantaj*

✦In legatura cu forta ta... Nu ai nevoie de forta ci de minte.
Minte si agilitate. Te descurci de minune cu atata.

✦Atunci cand lupti nu te bazezi pe forta ca sa spargi garda adversarului ci te bazezi pe minte si agilitate ca sa lovesti anumite zone care nu sunt aparate. Sper ca intelegi unde bat.

✦Daca vrei sa fii in siguranta 99%. Atunci sa nu mergi niciodata singura. Mergi cu prietenele ...colegii idk dar nu singura. De obicei, astfel de grupuri nu se iau de tine decat daca te depasesc cu mult la numar.

Succes!✌

| Devilgrim a răspuns:

Buna Maria.
Poate ca o sa suna ciudat ce scriu dar na...
Daca vrei sa te aperi nu pot zice cum laughing
Dar un lucru pot zice daca vrei sa te aperi nu o sa poti singura adica in ce sens singura daca exersezi singura.
Primul lucru e sa-ti placa sa te bati happy
Daca nu iti place putin n-are rost sa faci antrenamentele poti sa fi tare si cand ajungi afara si te izbesti de un Zid ( baiat /barbat / fata / femeie. )
Poate ca uiti ce ai invatat pentru ca ai emoti ^_^
Numa de mergi la cursuri de karate si sa ai Vointa! pentru a te antrena si sa te distrezi putin big grin
Si eu am invatat taekwondo pentru ca nu aveam ce face vara eram plictisit happy dar pot zice daca te antrenezi cu cineva si de nu mergi la antrenamente si chiar vrei sa inveti sa te aperi ai ceva sansewinking
Bafta Sper ca te-am ajutat cu ceva big grin
PS : Cei care o sa-ti scrie de exemplu: du-te la cursuri de karate etc. fa acasa bla bla bla fara Vointa! si distractie putin nu stiu de o sa reusesti dar na lumea e Misterioasa cine stie ^_^

| MariaMary122333 explică (pentru Devilgrim):

Buna, Robby!
Hmm, interesant ce mi-ai spus, da. Imi place sa ma bat, adica sincer chiar ma tot enrveaza la scoala un baiat si mai il lovesc. Asa e, te emotionezi parca, nu stiu ce sa zic dar na...
Voita am, si nu pot spune ca sunt o batausa dar imi place pentru ca e ceva ''deferit'' de stilul fetelor.
Nu spun ca sunt baietoasa, chiar nu sunt, dar nu is nicio fitoasa deci ideea e ca as vrea sa ma stiu apara in orice caz.
Iti multumesc! Am cu cine ma antrena doarca nu am cursul, la ore nu pot sa merg pentru ca deja este peste limita mea, iau cursuri destule. Parintii ar innebuni.
Oricum, ma distrez cu cine cred ca voi incepe sa ma antrenez dar multumesc pentru sfaturi!

| Devilgrim a răspuns (pentru MariaMary122333):

Nu e nimic gresit sa-ti placa sa-l bati sau sa-l lovesti e normal din punctul meu de vedere se zice reflex laughing sau aparare...
Fitoasa nu ai cum sa fii Fitoasa inseamna sa fi pretentioasa etc...
Sau de iti zic alti ca esti baietoasa in ce anume ca te aperi? laughing ciudati oameni cara o sa zica asta ca esti baietoasa...
Deci distractie placuta big grin laughing

| MariaMary122333 explică (pentru Devilgrim):

Bine. Multumesc!big grin

| MariaMary122333 explică:

Cum as putea invata artele apararii* Scuzati-ma