| minime3 a întrebat:

Buna! Cum e mai ok sa-mi fac pasaportul? Sa aleg unul electronic pe 10 ani, sau unul simplu valabil 12 luni? Multumesc!

11 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

De ce ți ai face unul pe 12 luni? Care ar fi scopul?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Pe 10 ani.

| ReddY25 a răspuns:

Merg pe simplu

| Anonimul151 a răspuns:

Cea mai bună varianta este cel electronic pe 10 ani. Costa 258 lei, însă măcar știi că nu mai îți bați capul în fiecare an ci făcutul de pașapoarte.

Cel pe 12 luni, costa 96 lei, însă dacă ți l faci în fiecare an, vei observa ca vei da mult mai mult decât 258 lei cât plătești pe 10 ani.

Dacă îți faci în fiecare an cu 96 lei, peste 10 ani vei observa ca ai dat 960 lei.

Doar ca acum vor apărea C.I. electronice, care vor înlocui pașaportul.

Dacă ai de gând sa îți faci C.I. electronica, atunci fă-ți doar pe 12 luni.

| minime3 explică (pentru Anonimul151):

Cel electronic, dupa cum ii e si numele, banuiesc ca il ai pe smartphone, sau cum? Nu? Nu e super complicat?

| suntserios a răspuns (pentru minime3):

Cel electronic se numește în realitate biometric și nu, normal că nu e pe smartphone că e cel mai important act de identitate al unei persoane. Eu un pașaport fizic și Se numește biometric pentru că are integrat un cip unde sunt stocate informații despre amprente, data nașterii etc.

Cel simplu valabil 12 luni are in principal rol de pașaport făcut la urgenta sau să îl completeze pe cel biometric in caz că nu mai ai loc de vize sau alte asemenea motive în el. Ăla nu conține cip și sunt tari care nu îți permit accesul cu el

| minime3 explică (pentru suntserios):

Multumesc! M-ati lamurit!

| Anonimul151 a răspuns (pentru minime3):

Nu, nu îl ai pe telefon. Ți a spus și suntserios. Ii spune electronic deoarece are un cip unde îți pune toate datele despre tine, și o să îți i-a amprenta. Însă, pașaportul va fi fizic. Nu există pașapoarte pe telefon.

| MicutaAlly a răspuns:

Buna. Părerea mea este ca cel mai bine sa îți faci unul fizic pe 12 luni (acum sunt biometrice) Deoarece ce este in mâna este mai bine decât electronicwinking

| suntserios a răspuns (pentru MicutaAlly):

Habar nu ai ce e un pasaport electronic asa e?

| Anonimul151 a răspuns (pentru MicutaAlly):

Pașaportul electronic nu e pe telefon. E fizic la fel ca cel de 12 luni.