Pentru sirop: (1, 5 l de sirop)
1, 5 kg de flori de salcâm * 1 kg de zahăr tos * 3 pliculețe de zahăr vanilinat * 3 litri de apă plată * 1 plic de sare de lămâie * coaja unei jumătăți de lămâie* un praf de sare
Spală individual fiecare floare de salcâm, deoarece diverse musculițe și gândăcei se adăpostesc în ele. Pune-le la fiert pentru 20 de minute în apa plată clocotită și lasă ceaiul să se macereze până a-2-a zi. Într-o oală emailată invertește zahărul astfel: 1 kg de zahăr îl fierbi pentru 10 minute la foc maxim împreună cu 200 ml de apă și 1 pliculeț de sare de lămâie (dacă face spumă cenușie colecteaz-o și arunc-o). Adaugă ceaiul concentrat peste zahărul invertit, praful de sare, cojile de lămâie tăiate mari și lasă-le la foc mare până când scade la jumătate. Îmbuteliază siropul în sticle de sticlă și pune-le în cămară, pentru zilele toride de vară ce vor veni.
Rusupaul1991 întreabă: