| AmdreiGabriel5 a întrebat:

Buna, deci la frigiderul asta este chestia asta ca zapada sau este o spuma nu sunt sigur ca nu am atins-o, frigiderul merge bine, el ingheata si tot ce trebuie si nu am bagat de seama inainte, este normal sa arate asa sau e stricat? https://share.icloud.com/photos/029xh1qapm-BUCVwtdfsHE6p g inainte cu cateva luni l-am dus sa ii bage freon si de aia nu stiu daca e normal sa arate asa alb pe la teava aia

4 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Suna l pe cel care ti a pus freonul acum cîteva luni si spune i sa vina sa vada ce a facut sa repare ca el a umblat.

| relian a răspuns:

Da este zapada, a ajuns deja la compresor, in interior deja tevine au gheata pe ele, cele pe care tu nu le vezi, radiatorul din interior, este sloi de gheata cand ajunge sapada acolo unde o vezi tu acum la compresor.

Cauzele ar fi :
1-Freonul se pierde
2-Ventilatorul din interior defect
3-Termostatul defect, a ramas cuplat pe deschis si compresorul functioneaza intruna.

Deci trebuia verificat de cineva priceput, se pare ca unde l-ai dus, nu au reparat nimic, au spus ca au facut ceva, ti lau dat, au luat bani si problema este tot acolo.

Tevile care le vezi asa trebuie sa fie fara izolatie pe ele, nu te lua dupa cei care comenteaza pe aici, spun gresit, tevile alea asa sunt ele cum le vezi, dar fara zapada aia.

Zapada s-a facut ca a condensat apa acolo, teva fiind bocna, formeaza zapada, apoi gheata.
Teava aia trebuie sa fie rece dar nu sa inghete.

Daca pierde freon, probabil cei care au umblat si au pus freon, nu sau agitat sa afle unde curge, doar tiau pus freon, asta daca a pierdut freonul, si au zis gata, du-te mai vii peste 2 luni cand pierde iar laughing

Nu te mai du, arunca frigiderul si cumnpara altul, de regula asa se procedeaza cu frigiderele, rar se repara, te costa mai mult reparatiile decat sa cumperi altul nou, sau uneori nici nu se mai poate repara, depinde unde curge.

Daca este de la ventilator sau termostat, acolo este usor, merita, dar cum tu ai spus ca l-ai dus si au bagat freon, este clara, curge freonul pe undeva, deci tevile sunt fisurate undeva.

Acea fisura nu se va acoperi, in timp se va face mai mare, daca dupa cateva luni a pierdut iar freonul, deja la urmatoarea incarcare nu cred ca o sa te mai tina tot atit.

Uneori fisura daca este descoperita si ai loc, se poate suda, iar daca este in interiorul frigiderului il arunci.

Cam astea is optiunile ce le ai.

Tu nu te pricepi, chiar de te-ai pricepe, nu ai scule, trebuie lampa sa sudezi, port, dar cred ca au pus cei care au incarcat port de injcarcare, frigiderele din fabrica vin fara, inchise etans fara porturi.

Acum tu ce poti sa faci, daca ai ceva azot, sau aer nu prea este recomandat, dar poate merge si cu aer de la un compresor, sa bagi aer in sistem.
Scoti din priza, scoti vintilul de la portul respesctiv daca il poti scoate, daca nu apesi tu vintilu sil tii apasat pana iese tot freonul care a mai ramas afara.
Dar ai nevoie de un furtun cu mufa pentru asa ceva, apoi bagi presiune. Poti cumpara furtun online, vezi ce mufa tiau sudat acolo, comanzi un furtun, bagi aer cu presiune, apoi asculti, faci o solutie apa cu sapun sa fie ceva mai diluat decat sapunul lichid, sal poti spreya cu o sticla spray, dai pe toate sudurile de acolo de sub frigider, atit cit poti vedea tu, asculti, observi, vezi unde se aude sau vede ca face bule.

Daca descoperi fisura si ai acces la ea, atunci mergi la idiotii care tiau pus freon si le spui, le arati tu si le spui ce sa faca.

Daca auzi aerul iesind prin frigider inauntru intre carcasa si plasticele alea, atunci il arunci si cumperi alt frigider nou.
Bafta.

| gabicoo a răspuns:

E gheață. Cel care ți-a încărcat cu freon trebuia să pună la loc izolația sau să pună alta.

| StoicAnalysis a răspuns:

E gheata/zapada. In mod normal teava aia trebuia izolata termic cu un fel de tub special. E conducta pe unde circula freonul.