anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna desi adorm devreme si ma trezesc de dimineata, seara pe la 6-7 imi simt ochii obositi ce ma indeamna la somn simt ca mi se inchid ochii desi fizic vorbind nu ma simt obosita doar cate odata, este vorba de stare de oboseala sau de somnolenta?
Care e diferenta intre starea de oboseala si cea de somnolenta?

5 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Oboseala este o senzatie de epuizare si lipsa de energie--- simti ca n-ai putere, orice activitate fizica sau intelectuala ti se par a fi o corvada.La persoanele sanatoase senzatia de oboseala este trecatoare si dispare dupa odihna.
Somnolenta este o senzatie imperioasa de somn--- esti molesit, uneori iritabil.La persoanele sanatoase, senzatia este resimtita la trezirea de dimineata sau seara (la ora obisnuita de somn).De asemeni, tot la cei sanatosi, senzatia de somnolenta poate sa apara la orele de dupa amiaza sau dupa o masa copioasa.

In cazul tau, cred ca este vorba despre o oboseala oculara.

| Annnonimm a răspuns (pentru alessia5158):

Aceasta stare de somnolenta, molesala o simt si ziua dar nu ma simt epuizata ci doar imi vine sa dorm daca nu am activitate.

| alessia5158 a răspuns (pentru Annnonimm):

Sunt cauze si cauze --- vezi in link:http://www.sfatulmedicului.ro/......omune_7596

| Annnonimm a răspuns (pentru alessia5158):

Multumesc!
Ideea era ca nu stiam sa fac diferenta intre oboseala si somnolenta.

| Morenna10 a răspuns:

In momentul in care se face intuneric, indiferent de ora, creierul transmite niste semnale care iti dau senzatia de oboseala sau somnolenta, aceste doua sunt oarecum sinonime