anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună dimineata, eu nu sunt cununata cu soțul meu, dar suntem în concubinaj de 30 ani,el e într-o stare critica în spital,dacă doamne ferește se întâmplă să moara în spital, eu ii pot ridica ajutorul de înmormântare și dacă pot sa îl ridic din spital de la morga? vă mulțumesc mult o zi placuta

9 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Păi, reiese ca esti baiat. Ce să inteleg din intrebarea ta?

| CristiDinBucuresti a răspuns (pentru darrio2007):

Poate contul este al lui, iar ea a pus intrebarea din contul lui fara sa isi faca ea un cont separat

| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate el NU este sotul tau, ci concubinul dumeavoastra si nu aveti nici un drept sa ridicati ajutor pentru el si nici sa-l mosteniti, fiindca nu sunteti casatoriti legal.

Nu are nici o importanta cununia religioasa daca o faceti, fiindca nu este nici aceea considerata casatorie legala, de aceea trebuie sa va CASATORITI legal la Oficiul Starii Civile din orasul dvs, ca sa fiti sotia lui legala.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Căsătorie civilă. Dacă este constient, și nu este decăzut din drepturi, se poate efectua și la spital. Sau procură, tot cu notarul la spital. să poți face asta.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Tu trebuie sa iei legatura cu un avocat si vezi ce drepturi ai, de ce nu te ai maritat cu el? El este casatorit si tu erai amanta? Are copii din tro alta relatie?

| mihai69 a răspuns:

Ajutorul de înmormântare îl poate ridica orice persoană care prezintă acte (chitanțe, facturi etc.) care să dovedească faptul că s-a ocupat efectiv de funeraliile persoanei pentru care solicită acel ajutor. De exemplu, factura de la o firmă de pompe funebre, chitanța de la preot etc.
Pentru ridicarea de la morgă... s-ar putea să nu se poată. Întreabă cel mai bine direct la spital ce ai nevoie dacă Doamne ferește va fi cazul.

| mi25 a răspuns:

Nu poti, deoarece nu esti mostenitoare.
Daca sotul tau este constient, vorbeste cu un notar sa-ti faca o procura speciala si sa sa mearga la spital ca "sotul tau" sa o semneze.
Daca notarul nu-ti elibereaza procura, doar o ruda apropiata poate sa face ceea ce ai intrebat.

Răspuns utilizator avertizat