Buna.In timpul acela de 90 de minute poti schimba 2, 5 sau 10 autobuze, nu conteaza, biletul e tot unul singur valabil, nu trebuie altul.Scrie ora pe el cand il compostezi sau ti se elibereaza. De exemplu acum e 14:50. Daca imi iau bilet de 90 de min. inseamna ca e valabil pana la ora 16:20. Daca doresc sa mai folosesc transportul in comun dupa aceea, e nevoie sa imi iau alt bilet.
Daca vezi ca se apropie sfarsitul acelui interval si mai ai doar 10-20 de minute, calculeaza astfel incat sa nu te afli in mijlocul cursei in caz de control, iar biletul sa fie expirat.Eu aveam de obicei o cursa unde coboram cu o statie mai devreme(biletul era valabil pentru 2 ore), tocmai fiindca nu doream sa primesc amenda pentru alea cateva minute ramase pe bilet.
Masurile acestea sunt luate special pentru a veni in sprijinul cetatenilor si a-i incuraja sa foloseasca transportul in comun. Daca ai un singur autobuz e ok, dar daca trebuie sa schimbi mai multe si sa cumperi mai multe bilete, incusiv pentru tramvai, nu este deloc rentabil pentru buzunarul propriu.
De aceea introducerea calatoriei de 90 de minute sau 120 de minute sunt masuri foarte bune.Profita de ele in limita bunului simt, asta nu inseamna ca trebuie sa te plimbi pe gratis unde nu ai nevoie.Sunt oameni care chiar depind zilnic de transportul in comun, in anumite intervale orare, si nu e ok sa le iei locul daca la randul tau nu trebuie obligatoriu sa ajungi undeva.Dar poti cauta intervalele orare mai libere.
Biletul e valabil 90 de minute pe orice autobuz. Cel puțin la mine în oraș așa e.
Stai în bucurești?
Nu, dar tot într-un oraș mare.