anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

.Imi spune si mie cineva ce semnifica culoarea verde.I don't know FUNDA

Răspuns Câştigător
| Krush a răspuns:

Kandinsky afirma că „verdele este culoarea cea mai caldă existentă. Nu se mişcă, nu exprimă bucurie, tristeţe, pasiune; nu doreşte şi nu cere nimic..." Dar este o culoare bivalentă: exprimă liniştea dar şi gelozia; este o culoare secundară datorită unirii a două culori primare: galben şi albastru. Situată întotdeauna între doi poli: energie – calm, pozitivitate – pragmatism, renaştere – decădere, este o culoare neutră, perfectă în orice situaţie. Simbolizează renaşterea, speranţa, tinereţea, seninătatea şi stabilitatea.

„Trăind în culori" ar putea însemna că trăim bine, deoarece culorile sînt capabile să influenţeze pozitiv sau negativ starea noastră de spirit. Iată un pretext de a ne însoţi în viaţa cotidiană de culorile preferate. Culorile exercită asupra noastră efecte psihologice şi emoţionale. Cînd spunem: „roşie de nervi", „albă de frică", „neagră de supărare", „înroşit de ruşine" exprimăm, de fapt o anumită stare de suflet, aceste fraze presupunînd o strînsă legatură între culoare şi sentiment.

Verdele este culoarea naturii şi durează din primăvară pînă toamna. Arată trezirea sau reîntoarcerea la viaţă şi este simbolul speranţei – una dintre cele trei virtuţi (credinţă – roşu, milostenie - alb).

În toate religiile vechi vedem cum este adorat, ilolatrizat spiritual copacului, pădurile fiind primele temple ale omului primitiv. Copacului îi este asociat conceptul de creştere, dezvoltare, protecţie, rezistenţă, înrădăcinare şi îmbătrînire. El este simbolul stabilităţii reprezentînd viaţa, moartea şi renaşterea.

Pe lîngă toate atributele pozitive să nu uităm că ea are şi o însemnătate negativă: în evul mediu nebunii erau pictaţi în verde, vipera este de culoare verde şi este veninoasă.

Cuvintele cheie ale culorii verzi sînt: echilibru, armonie, pace. Mama-natură este cea care ne dă semnificaţia verdelui: simbolul reînnoirii şi a rezistenţei. Această culoare ne însoţeşte pe toată perioada primăverii şi a verii dar sub diverse tonuri. Nevoia de calm, linişte şi echilibru predomină. Este momentul verdelui, culoarea cea mai echilibrată, bariera între culorile calde şi reci.

„Personalitatea-verde" reprezintă un sprijin bun atît pentru ei înşişi, cît şi pentru cei din jurul lor, dar cînd verdele este în exces atunci ies la iveală părţile fixe ale personalităţii arătînd chiar şi un comportament duşmănos. Cei cu o astfel de personalitate sînt senzuali, le plac banii, se menţin constant în echilibru fiind diplomaţi, au sentimente profunde şi de durată dar sînt şi posesivi, geloşi, încăpăţînaţi.

Nuanţele închise de verde cu tentinţa către albastru arată o personalitate dură, rece, puţin dispusă schimbărilor. Nuanţele deschise, cu tendinţa către galben arată o mare flexibilitate şi capacitate de adaptare în orice situaţie, acceptarea sfaturilor sau a ideilor externe. Verdele închis arată gusturi simple dar rafinate, ordine, o persoană logică dar puţin deschisă criticilor. Verdele apă arată o persoană practică, senină, stăpînă pe propriile emoţii, care are simţul esteticului şi este o fire romantică. Verdele măr arată o persoană sociabilă cu capacitatea de a se face înţeleasă de toţi, cu predispoziţie pentru lucrul în echipă.

Efectele culorii verzi asupra organismului sînt surprinzătoare, ea intervenind în congestii, are efect calmant, creşte autostima, favorizează relaxarea fizică şi psihică, întăreşte sistemul imunitar. Verdele împreună cu galbenul este un optim dezintoxicant şi antiinflamator.

Culoarea verde a verdeţurilor, legumelor şi fructelor este dată de clorofilă, aceasta fiind bogată în magneziu şi avînd un aport bogat de vitamine: C, K, B, iar ceaiul verde este foarte bun pentru ten, oase, minte, inimă, circulaţie, sistem imunitar.

Funda?!

| anonim_4396 explică (pentru Krush):

Ooo dasmug

2 răspunsuri:
| pionut a răspuns:

Salut..depinde in ce sens vine intrebarea, in circulatie verde e culoare de trecere la semafor

Întrebări similare