"Salon de despaduchiere" nu exista.
Daca mergi la farmacie, primesti sampon contra paduchi (sau alta substanta), dai pe capul fetitei de 2-3 ori, la intervale de 8-12 zile (cum scrie in prospect, dupa care - fiecare data - o pieptenezi bine de paduchi.
Astfel fata va putea merge fara probleme si in tabara.
Întrebam de "salon de despăduchere" pentru că am văzut că în alte țări, de ex în Spania, s-au deschis. Cum nu am avut în ultimul timp probleme cu păduchii (mai luăm de la colegi sau de la prietenii de joacă când eram mai mică), nu m-am interesat dacă sunt și prin România, de aceea sunt atât de pe lângă subiect.
Nu există așa ceva. Dacă merge la salon, păduchii sunt prietenoși, rămân pe acolo.
Dacă nu vrei idei de despăduchere, ei sunt prietenoși. La sfârșitul taberei, toți copii vor avea păduchi.
Nu am spus că o iau în tabără dacă are păduchi, încercăm să o ajut să scape de ei.
Ca să o scapi trebuie ajutorul familiei, căci deparazitarea se face în etape, de ce. Dacă mai rămâne chiar și o pereche alea fac din nou pui. Așa că se aplică procedura, se așteaptă și dacă nu s-a reușit total se revine asupra ei. Familia trebuie anunțată, nu este o rușine, se poate lua din orice loc public.
Dacă aș fi putut să o scap într-o singură zi, aș fi luat-o acasă la mine poate cu o zi sau două înainte de tabără, dar dacă tratamentul se întinde pe parcursul a mai multor zile, nu am cum, nu ar lasă-o ai ei. Nu ar veni ea. Stă și destul de departe. Mersi oricum pentru sfaturi.
AlexMaftei2001 întreabă:
Alesia22 întreabă: