| Roxana110824 a întrebat:

Incepe scoala, iar pe mine ma bate un gand.
Am trecut in clasa a 8 si spre rusinea mea, oarecum inca nu stiu engleza pentru un copil de varsta mea. In afara faptului ca am o profesoara care nu ne invata nimic. Toata ziua vorbim de politica sau alte prostii. invat sau mai bine zis prind foarte greu. Ce va cer eu este sa imi spuneti cum ati invatat voi engleza. Spuneti-mi niste metode usoare si chiar distractive.

Răspuns Câştigător
| ピンク a răspuns:

Eu am început să învăț engleza când am avut... ăă... 6 ani? laughing Mi-a fost greu la început, dar cu timpul am învățat să fiu practică, iar pe langă orele de la școală și orele suplimentare (mai pe șleau, meditații) am învățat engleza din jocuri video, filme, cărți. Baza, probabil că o ai deja. Acum știu că va suna ca o glumă, dar vorbesc foarte serios: când te uiți la Disney Channel, setează limba de pe română, pe engleză. Așa vei învăța formule de adresare, cuvinte, expresii etc. Iar când asculți un cântec în engleză, încearcă să descifrezi sensul a catorva cuvinte. Dacă nu înțelegi ceva, poți căuta traducerea în română a cântecului, sigur vei găsi ceea ce cauți.
Eu, sincer îți spun, așa am învățat să înțeleg și să vorbesc engleza. Dar asta nu înseamnă că nu trebuie să te pui cu burta pe carte laughing Pentru un rezultat bun, trebuie să te străduiești și să înveți. Baftă! big grin

14 răspunsuri:
| suffarstar a răspuns:

Trebuie sa ai un windows in limba engleza sa inveti cum se formeaza verbele si sa te uiti cat mai rar la titrare la filme.eu am invatat la scoala dar cel mai mult pe calculator.ar fii bine sa folosesti un ghid de conversatie te va ajuta mult!

| Niiiicu a răspuns:

La chesti micute te pot ajuta eu...happywhistling

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

" Toata ziua vorbim de politica " - Cât de mult mi-ar plăcea să am măcar un singur profesor cu care să vorbesc alături de colegi despre politică în timpul orei respective.

Habar nu am cum am început eu să învăţ engleza, cert este că nu mi-a fost greu nici la început, nici acum şi nici nu cred că-mi va fi vreodată.

| maryus24 a răspuns:

La scoala am invatat.
apucate si fa curs ca in strainatate fara engleza esti nimeni, e grav sa nu sti engleza la varsta ta.

| Patricia96 a răspuns:

Stai linistita.In clasa a 8-a am fost bota la Engleza si Franceza!
Dar uite ca am avut ambitia in vacanta de vara (toamna incepeam liceul), mi-am luat o carte @Invata eng. fara profesor.Si am inceput cu inceputul ...incet cate o ora pe zi.Si uite ca, in clasa a 9-a, in ciuda faptului ca in generala eram bota, am avut media 9.Trebuie sa ai ambitie, rabdare si ambitie. Poti incepe cu verbele...si asa mai departe.te pup

Răspuns utilizator avertizat
| PattyC a răspuns:

Eu acum in vacanta am uitat engleza nu prea mai tin minte nimic, si invat din caietele de engleza de acum cateva luni la tine mai bine zis ani.eu trec in clasa a 5-a si nu prea stiu bine engleza laughing

| dogslover a răspuns:

Iti iei meditatii la engleza, si cel mai bine, ca sa te obisnuiesti cu limba, obiceiurile de a vorbi, etc, gaseste pe net seriale (de comedie, preferabil) in engleza, americane sau britanice, cum vrei, doar sa nu fie subtritate. Uita-te peste versurile cantecelor in engleza pe care le asculti si poti incerca si sa citesti ocarte pe care ai citit-o in romana, dar de data asta ia-o tradusa in engleza (harry potter, de exemplu).
Si mai ales cursuri regulate, pe bune. Poti face la British Council, din Romania.
Eu recunosc ca aud engleza de cand ma stiu. Din Tom si Jerry, cartoon network, din engleza de la gradinita si cu engleza invatata din jocurile video, filme, muzica si cu profesoarele extraordinare din clasele primare.
Sunt crescuta de mica cu engleza, deci cateodata mai gandesc in engleza cand nu imi dau seama.laughing

| Roxana110824 explică:

Imi place engleza. Sincer chiar imi place. Dar la ce sa fiu atenta in clasa? Noi nu facem altceva decat sa vorbim la ore plus ca ne da niste propozitii sa facem acolo asa de plictiseala. Deci putina engleza stiu si eu din clasa a 3 si a 4. Plus cat am mai retinut eu pe parcurs din filme etc.
Daca aveti de gand sa ma criticati sau sa imi reprosati ca am fost atenta, va rog scutiti-ma. Vreau doar niste sfaturi.

| BattleFieldByWindows a răspuns:

Eu sunt in clasa a 6 si stiu destul de bine engleza...
1. M-am uitat la filme... din asta am invat sa vb engleza...
2. Jocuri... din asta am invatat cum se scriu cuvinte...
3. Jocuri online... din asta nu am invatat vrea mult... doar mi-am dat un "upgrade" mic
si asa am devenit cel mai bun din clasa la ENGLEZA
Bafta!

| AalaBalaPortocalaa a răspuns:

Pai eu am invatat engleza din filme, jocuri etclaughing

| stylemakeup a răspuns:

Pai, metode usoare, draga Roxana, nu prea sunt. Engleza e o materie la fel de importanta ca romana, matematica etc... Atata timp, cat nu stii engleza pentru un copil de varsta ta, asta inseamna ca trebuie sa iei cursuri particulare. Sigur vei gasi o profesoara de engleza in orasul tau, care face si cursuri particulare. Acolo vei invata foarte bine. Eu sunt deja inaintea celorlalti colegi la engleza si franceza happy. Te ajuta foarte mult. Insa, din cate stiu, poti la inceputul anului scolar sa ceri impreuna cu toti elevii si parintii o alta profesoara la acea materie. O materie nu o poti lua ca pe o joaca ca si sportul happy. Pana si acolo trebuie sa fi serios, daca vrei note bune

| Ddiana90 a răspuns:

Nu poti invata o limba daca nu esti pasionat de ea.
Daca ti-ar fi placut engleza, o stiai, pentru ca erai atent in clasa, si era usor.
Eu engleza am invatat-o umbland prin diferite tari, pot doar sa zic ca la mine engleza a fost invatata din greseala... fara sa vreau.

| gabriel2001 a răspuns:

Pune mana pe carte! Alta metoda nu este! Incearca niste cursuri auditive!