| karsivan a întrebat:

inelele de inox (bijuterie)de pot mari la bijutier obisnuit; sau unde le pot mari in Bucuresti? Multumesc

Răspuns Câştigător
| Zenithf a răspuns:

Argintul si aurul sunt metale maleabile, moi. Inoxul este un otel special, si ca toate otelurile, este dur si elastic. In consecinta, nu cred ca aparatele cu care largesc inele din acele metale pot sa largeasca inelele din (otel) inox.
P.S. Ce bijuterie este aia din inox? In bijuterii se folosesc metalele pretioase sau un amestec, un soi de alama care la aspect seamana cu aurul, ceva tinichele fara valoare dar maleabile si usor de prelucrat. Din otel nu se face asa ceva.

| Zenithf a răspuns (pentru karsivan):

Totusi, este fier. Pentru mine nu-i nicio diferenta intre inelul asta si o saiba. Si va spun, va fi greu de modificat dat fiind proprietatile mecanice diferite de cele a metalelor pretioase. Ma tem ca va trebui sa mergeti la un strungar, nu la bijutier, ca sa-l mareasca.
Uitati aici o bijuterie adevarata: http://www.cadouase.ro/......287b8.html

| karsivan explică (pentru Zenithf):

Multumesc pentu ajutor.

| Zenithf a răspuns (pentru karsivan):

Cu placere. Dar am ramas un pic surprins ca mi-ati multumit.

7 răspunsuri:
| FlorinDiablo a răspuns:

De marit le poti marii si acasa cu o teava care are diametrul o idee mai mare, nu cred ca vreun bijutier va face operatiunea asta.

| DiannaDia a răspuns:

Iti spun sincer. Du-te la un magazin de bijuterii. Astfel, ii vei cere numarul unui bijutier. Nu stiu sigur. Poate, te va ajuta. Iar daca nu gasesti, poti sa iei o teava putin mai mare si iti poti face dupa plac inelul! Sper ca te-am ajutat! happy

| Barbie69 a răspuns:

La magazinul de bijuterii