| ADENIVOR a întrebat:

Poate sa-mi spuna cineva daca exista teava de cupru tratata pentru apa potabila.Multumesc!

3 răspunsuri:
| simf a răspuns:

Tevile de cupru pentru centrale, din comert, sunt exact pentru apa potabila.

| nevermint a răspuns:

Deci PEXAL este o teava de aliaj cupru cu invelis din plastic si se foloseste la instalatii de apa fie industriale fie potabila. Nu am auzit sa fi spus cineva sau sa fi gasit pana acum vreau studiu prin care tevile din cupru sa fie toxice pentru ca in primul rand cuprul care se gaseste in tevi este tratat cu magneziu impotriva antioxidarii (cuprul nu rugineste si nu o sa gasesti niciodata tevi de cupru pur pentru instalatii)

| nevermint a răspuns:

Exista teava de aliaj cu invelis de plastic si se numeste PEX-AL-PEHD - este folosita pentru instalatii de apa potabila si este un material foarte bun 90 grade caldura/ 10 bari. Nu este nevoie sa tratezi tevile de cupru ca sa le folosesti la retele de apa potabila. Cuprul e un metal cu activitate chimica redusa, in contact cu apa nu se intampla mare lucru, la exterior teava de cupru in contact cu aerul face o pelicula de oxid de cupru care este un invelis protector - nu este toxic/ cred ca te referi la tevile din aliaj zinc/fier/cupru care in timp se erodeaza in contact cu apa acest lucru fiind o problema pentru ca reziduurile ajung in apa.