anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna seara,

Am o intrebare. Astazi am fost dat afara de la locul de munca, iar motivul este unul cu adevarat absurd.

Inainte sa ma angajez am complectat o foaie prin care imi asumam raspunderea ca nu voi spune nimic din interior despre firma lor SAMD. Bine, astazi sa primesc un telefon in care am fost anuntat ca am fost dat afara pentru ca as fi scris "undeva pe internet" ( nici dansul nu stia exact unde...cica nu era prea bine documentat ) lucruri "urate" la adresa unei firme colaboratoare cu cea pentru care am lucrat. Cica as fi scris si numele firmei pentru care am lucrat, iar acest lucru a deranjat. Eu consider acest asta un lucru absurd, la fel si aceste acuzatii pentru ca nu tin minte sa fi scris pe internet ceva in care sa specific si numele firmei in cauza. Adevarul ca am scris intr-un comentariu pe Facebook despre numarul de telefoane returnate la Allview, iar acest lucru probabil a deranjat pe cineva. Am lucrat la o firma de curierat.Dar nu am specificat nicaieri "vezi bai ca lucrez la firma X si ca, pe zi, se returneaza numar mare de telefoane". De unde atatea invetii? Probabil s-a luat dupa pagina de Facebook unde aveam scris unde lucrez sau vreun papagal de coleg din lista de prieteni care a vazut comentariul si a latrat. Dar nu ma consider cu nimic vinovat. Unde ma pot plange cu chestia asta? Pot contesta undeva? Nu ma consider cu nimic vinovat. Cica "este in ancheta interna". Poate sa ma dea si in judecata ca matur cu ei prin sala de judecata. Mai intai sa imi arate dovezi ce am scris despre ei, dupa sa faca gura. Iar ca m-au dat afara dintr-un motiv total iesit din comun, dar si acuzatii aiurea, consider o mare nesimtire. Daca vroiau sa ma zboare puteau sa ma cheme personal nu sa roada cacao pe la spate. Fir-ar mama lor de oameni rai. Ce sa fac? Am vorbit cu patronul si cica pentru cat am muncit imi voi lua banutii. Vai de el daca nu ma plateste. Nu alta, dar am lucrat cu CM.

Răspuns Câştigător
| alessia5158 a răspuns:

Abaterea disciplinara este definita de catre art.247 din Codul Muncii ca "o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici."

Inainte de a emite decizia de desfacere a contractului de munca, OBLIGATORIU sub forma scrisa(concedierea NU se anunta telefonic, asa cum s-a procedat!), angajatorul tau este obligat prin lege sa efectueze o CERCETARE DISCIPLINARA prealabila.In acest sens, citeste tot continutul art. 251 si art.252 din Codul Muncii :http://www.avocat-dreptul-muncii.eu/codul_muncii_2015.php
Pe parcursul cercetarii disciplinare, ai dreptul, la cererea ta, sa fii asistat de catre un avocat ( cauta-ti unul specializat in dreptul muncii).

Decizia de desfacere a contractului de munca poate sa fie contestata la instanta in termenul inscris pe acea decizie.Sub sanctiunea nulitatii absolute, decizia de desfacere a contractului de munca trebuie sa aiba un anumit continut--- vezi la art.252 din link-ul dat ce este obligatoriu sa contina aceasta.

p.s. Iti sugerez, spre binele tau, sa citesti si continutul Sectiunii 3 respectiv art.61, art.62, art.63 si art.64 din link-ul dat. Apoi, citeste toate articolele cuprinse intre art 247 si 252.
"Arma" ta de aparare este legea --- citeste -o!

2 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat