| anonimbuc21 a întrebat:

Bună seara! Am o întrebare destul de importanta și va rog din tot sufletul sa ma ajuți cu câteva sfaturi.
În primul rand, ce este acel card de sănătate? Nepotul meu urmează sa meargă la școala de politie.
Momentan nu e asigurat cum nu e angajat sau la școală.
O întrebare am.
Odată ajuns în scoala de politie și este asigurat ei pot afla ce probleme de sănătate are acel băiat?
Totul apare pe card? Cum primește unele rețete pentru farmacie?
Sau doar medicul de familie știe de problemele lui?

3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Casa de asigurari de sanatate elibereaza acele carduri, pe ei trebuie sa i intrebati, merge ti la sediul lor din Bucuresti aflat in Băneasa si ei sunt in masură sa va raspunda.

| Wr3nch a răspuns:

Ce conţine cardul?

Cardul naţional de sănătate primit de asigurat conţine doar datele de identificare ale asiguratului.

Pe card şi în memoria electronică a cardului sunt imprimate următoarele informaţii:

Numele şi prenumele asiguratului
Codul unic de identificare în sistemul de asigurări sociale de sănătate
Numărul de identificare al cardului naţional de asigurări sociale de sănătate (CID)
Data naşterii
Termenul de valabilitate al cardului (5 ani)
Doar la cererea asiguratului, medicul de familie poate inscripţiona pe cardul de sănătate date medicale.

| Furnicuta000 a răspuns:

Daca ai terminat liceul si mergi la facultate sau scoala postliceala in toamna esti asigurat, in cazul nepotului, daca a trecut perioada aia nu mai are asigurare. Cardul il baga medicul de familie in aparat ca sa se consemneze in sistem ca a consultat pacientul sau i-a dat o reteta, astfel medicul de familie isi ia banii de la stat. Daca nu esti asigurat nu cred ca isi mai are rostul acel card.
Cat despre scoala de politie, nepotul trebuie sa treaca printr-un examen medical, adeverinta de la medicul de familie nu cred ca are valoare. Sau cel putin i se va cere fisa medicala de la medicul de familie si acolo scrie toate bolile pentru care el te-a tratat si pe care ti le-a inregistrat in sistem.