| TNTStelutza a întrebat:

Am si eu o intrebare
Detin un scuter si vreau sa imi repar carena, am gasit pe internet o modalitate de a modela plexiglas-ul dupa un model. Dar intrebarea mea este cum as putea sa fac o matrita a carenei.
Adica ce material sa torn in carena pentru a face modelul. M-am gandit inital la ceara, dar atunci cand pun plexiglas-ul fierbinde pe ceara aceasta se topestebig grin! Are cineva ideei?

Răspuns Câştigător
| cristi202 a răspuns:

Vrei sa faci ceva ce tine de o intreaga meserie - turnatoria. Caci de aceasta ai nevoie pentru a face un "negativ", o matrita a carenei. Ai nevoie de ceva care sa aiba temperatura de topire mai mica decit a plexiglasului, care e undeva la 300 de grade C, daca nu ma insel, si de aceea si topeste ceara, pentru ca ceara are temperatura de topire de 30-40 de grade. Nu stiu exact ce vrei sa faci, insa poti incerca cu ipsos de modelaj. El pentru asta e facut - ia forma orcarui obiect, si nu ai probleme cu topirea lui. Acum nu stiu cit e de rezistent incit sa pui plexiglasul pe el si sa il indoi, insa il poti face cu armatura, si atunci va rezista.

0 răspunsuri: