Mai gasesti pe strada(pe stalpi / in statii) niste afise pe care scrie ca X-ulescu instaleaza diferite variante ale windowsului.
Pai te ajut eu. iti las la privad id-ul de mess si vorbim acolo mai detaliat.
Du-te la astia cu calculatoarele! 50 lei instalare win ce varianta doresti + drivare... la cheie!
1...Windows este un sistem de operare.
Cu el singur nu faci aproape nimic, și pe lângă el sunt și diverse softuri, care lucrează cu acest sistem de operare.
Din păcate și multe dintre softurile pentru acest sistem de operare sunt pe bani, iar lucrând cu Windows și cu softurile pentru el înseamnă să dai mereu bani, deci soluția corectă este să uiți de Windows și de softurile lui.
2...Te duci la primul magazin de calculatoare și abordezi un vânzător care ți se pare mai amabil și îi spui că vrei să îți explice cum poți afla ce memorie ram are calculatorul tău, sau îl întrebi pe cel care ți la făcut cadou ce memorie Ram are calculatorul respectiv.
Dacă are un ram sub 4 GB ai nevoie de un sistem de operare pe 32, iar dacă are 4 GB, sau mai mult, ai nevoie de sistem de operare pe 64.
3... După ce ai stabilit asta, te interesezi dacă calculatorul tău poate citii dvd-uri sau numai cd-uri.
Asta pentru citit dvd-uri sau cd-uri se numește unitate optică.
4... Îl întrebi cât te costă să îți facă 2 dvd-uri / Cd-uri, de instalare sistem de operare, pe 64 respectiv pe 32.
5...Deci dacă vrei neapărat Windows trebuie să îl cumperi, dar atâta vreme cât sunt sisteme de operare gratuite, care vin cu softuri gratis, nu știu de ce să te mai încurci cu prostii pe care să dai mulți bani.
Sunt sisteme de operare gratuite, din grupa Linux, cum ar fi Kiwi ( Ubuntu ) Linux, sau Ubuntu Linux, care pot fi instalate în limba română, și care nu costă nimic.
Adică te costă, cât îi dai lui niște bani acolo, că îți face 2 dvd-uri de instalare, trebuie să îi cumperi tu dvd-uri / cd-uri goale, și te-ai scos cu 10 lei noi, în loc de 800 de lei noi.
Dacă ești din București, treci pe la mine cu un stick de memorie și îți dau eu documentație pentru aceste 2 sisteme de operare, că eu am unitatea optică defectă și nu îți pot scrie dvd-uri.
Oricum ca să nu ai necazuri cu banii, trebuie să cumperi un hard disc mare, pe care să poți stoca multe, mai mare de 640 de GB și să te înveți să folosești softuri și sisteme de de operare gratuite.
Eu am început să lucrez cu Kiwi Ubuntu Linux, când am renunțat la sistemul de operare Windows și acum folosesc Ubuntu Linux, și nu mai folosesc sistemul de operare Windows, și nici softurile lui, ci softuri pentru Ubuntu Linux, pe care le descarc fără bani, și îmi fac treaba cu ele.
Pe net trebuie să fii corect ori zici că ești bogată și folosești softuri pe bani mulți ori zici că ești mai săracă și umblii cu sisteme de operare și cu softuri gratuite.
Ce ți-a spus Bijutierul tău nu este informație completă, că de Windows se lipesc toți virușii, și vei șterge mereu hardul, până îl vei strica și alt hard alt Windows, și balamucul continue, nu te mai încurca cu Windows-uri.
Ca să nu se lipească de hardul tău toți viruși trebuie softuri antivirus tari, și alți bani și altă distracție.
Sistemele de operare Linux, cel puțin astea 2, își caută singure Driverele pe net, le l-ai o comandă să facă asta.
Nu spun că Windows-ul nu ar fi bun, dar este bun, pentru oameni cu mulți bani, care își pot permite multe, nu pentru amărășteni, care se uită, după fiecare leu.
Ce ai văzut tu cu 7 milioane și ceva, aproape 8 este varianta ieftină, ediția pentru casă, variata profesională este 11-12 milioane.
Ce faci dai 12 milioane pe Windows și alte 2 sau mai multe pe un antivirus, sau zici că ție îți stau bine banii în buzunar, și cu suma asta îți cumperi și imprimanta și ce mai trebuie ca să crești performanțele calculatorului?