Daca ai HDD, ramai la 7.
Sau mai bine treci la
1) LinuxMint (MATE sau XFCE)
2) Zorin Core (cea mai buna distributie de Linux pentru jocuri)
3) Elementary OS.
W10 nu e ceea ce cauti, si in octombrie va muri si el.
W11 e si mai incarcat de telemetrie si toate prostiile.
Asa ca singurele ce raman sunt niste distributii de Linux.
Te poti si juca pe Linux, in special jocuri de pe Stream.
Si in special daca alegi Zorin, ca pe el merg cel mai bine.
MINT are interfata cea mai "urata", in sensul ca arata simpla si clasica, dar e foarte stabil si optiunile de customizare sunt fara numar (asa e in lumea Linux in general, poti sa faci sistemul sa arate cum doresti).
Zorin si Elementary arata ambele foarte fain, as indrazni sa spun ca arata mult mai bine decat Windows 10 sau 11.
Consumul de resurse e foarte mic pe MINT (MATE si XFCE in special, pe Cinnamon creste putin)
si mic pe Zorin si Elementary.
Cu 4GB poti face orice fara lag.
Nu exista virusi, nu iti fura MS datele...
Stiu, poți baga W11 sa vezi cum se mișcă, apoi baga Mint sau Zorin.
Toate le descarci gratuit de pe paginile oficiale respective, și le pui pe stick
(pentru Windows folosești Rufus și pentru Zorin și Mint poți folosi Balena Etcher).
Pentru eliminarea inutilităților și telemetriei din Windows, există programele și scripturi, dar nu o sa câștigi foarte mult.
O&O ShutUp10++ (e și pentru windows11)
O&O AppBuster
Exista multe altele, dar acestea 2 sunt printre cele mai bune (și totodată simplu de folosit).
Dacă ai totuși de gând sa bagi w11, scrie-mi și îți spun mai multe detalii despre ce trebuie sa bifezi în ele și ce nu.
Eu am un laptop cu un procesor de laptop mult mai nou, este un i5-3360M.
Are tot 2 nuclee la 2. 8GHz.
Deci e cu 4 ani și ceva mai nou decât al tău, are tehnologie mai noua în el, mai mulți tranzistori, dar fiind un procesor de laptop, distanta în timp dintre acesta și procesorul 7400 este de doar un an, maxim 2.
Am băgat W11 pe el, nu merge cum trebuie, chiar si după ce am eliminat prostiile din el.
Acum am băgat
Mint Mate și zboară.
Marie308 întreabă: