Salut, mai bine pe luna.
Deoarece sunt zile cu sarbatoare / concedii etc... si patronii din Romania... mai bine nu.
Ca orice tara civilizata, contract si un salariu ok + asigurare si toate cele, prefer totul legal si pus la punct si odata pe luna.
Altfel ai evidenta banilor si altfel ii poti gestiona.
Poate intr-o zi ai doar 80 de lei si te trezesti ca trebuie neaparat sa platesti anumita factura sau nu stiu. intelegi tu.
Mi se pare normal si mai bine din orice punct de vedere sa fi platit la luna.
Daca ai un job part time sau esti student, pe zi sau pe luna nu cred ca mai conteaza... ideea e sa intre banii.
Dar cand esti angajat si ai familie sau ma rog... esti cu norma intreaga, eu zic sa iei pe luna.
Salariu 1800lei..acei 80 lei ii vei cheltuii in acea zi si nu rezolvi nimic...dar daca este stundent ..mai bine esti platit zilnic...
Nu este vorba ca iau banii la zii, se calculeaza 80 / zi o 22 zile inclusiv sambata( optional) fac 1760 roni.
Chiar nu e nici o diferenta enorma..salariu..ajuta 40 lei.
Da dar sunt luni cand care au si 26 de zile,
Daca iei 80 de lei pe zi, inloc de 1800 pe luna nu o sa intelegi nimic din ei si vei ramane si fara ei. Mai bine dupa mine esti mai avantajat sa iei bani o data la 2 saptamani(o data 900 si data viitoare tot 900).
Mai bine pe zi Bafta!
Stai asa, ce faci? deci esti platit la negru cu mizeria asta de suma? Macar daca ti-ar plati contributiile la stat, sa mai zicem, ca pe mine ca patron ma costa aproape 4500 RON ca sa pleci tu cu 1800 acasa. Daca nu ai platita sanatatea si alte alea, e bataie de joc.
Pai da le plateste contributiile la stat. sunt trecut cu minim pe economie
Deci ilegal. Plateste o ****. Card de sanatate ai macar? Ai verificat daca iti sunt contributiile platite?
Pai unde ar trebuie sa verific? am verificat doar la ANAF si CASA DE PENSII.
Card de sanatate ai? Ai primit plicul cu situatia pilonului doi de pensie pe 2015 sau 2016? Plus ca degeaba verifici... daca esti trecut cu minim si iei mai mult in mina, esti platit ilegal. Si o sa te usture la pensie.
Pai da, sunt trecut cu minim si in mana sunt platit mai mult.
da am card de sanatate, du nu cred ca de la firma din prezent.
Aici sunt asigurat la adresa care ai trimis-o
Macar atit. Oricum, tot ilegal esti platit.
Si cum pot afla cel mai sigur daca sunt legal?
In momentul in care o sa incasezi cit ai in hirtii, si nu jumate', atunci o sa fii legal.
Pai tocmai. ca in hartie am minim pe economie, si eu in mana iau mai mult.
Exact asta ziceam si eu, deci nu e loc de interpretari.
31x80=2480 ( venit maxim pe o luna )
2480>1800
Iti dai seama ca preferabil ar fi 80 de lei pe zi, daca te raportezi la sumele acestea.
Nimeni nu munceste 31 de zile pe luna.
Media zilelor lucratoare /luna este de 21 zile.
Acum daca faci 21*80 o sa iti dea mai putin de 1800.
Indicat ar fi sa iei un salariu legal/luna deoarece asa iti vei lua acesti bani indiferent daca ai lucrat sau nu o zi intreaga. Cand esti cu ziua, daca nu are cu ce sa iti umple ziua atunci cu siguranta nu vei lucra.
Am zis maxim, poti sa faci si mai mult de 21. Deci tot aia e.
anonim_4396 întreabă:
Marie308 întreabă: