Nu are nici o legatura religia cu paralizia in somn ( si eu sunt ortodox pe stil vechi aprpopos ). Am avut si eu paralizie in somn cand eram adolescent. Ma chinuiam cu ea ani la rand. Visam demoni care se asezau pe pieptul meu si imi tipau in fata. Era cumplit. Alteori visam cum membri familiei mele se transformau in demoni...
Faza e ca eu visam asta de fiecare data cand dormeam pe spate. Si acum patesc la fel. Daca dorm pe spate, incep sa am vise lucide si paralizie in somn. Asa ca eu dorm doar pe burta sau pe o parte. Si nu mai am treaba cu visele de genul. Vezi poate functioneaza si la tine la fel.
Ideea e ca trebuie sa iti gasesti o pozitie de somn care te avantajeaza si sa nu fi stresata in general. Ca si stresul e un factor declansator in visele de genul. Stiu ca insomnia vine la pachet cu stresul, asa ca incearca sa te relaxezi si sa fi mai indiferenta. Nu mai baga in seama toate detaliile nasoale si traieste-ti viata. Invata la scoala, iesi afara cu prietenele/prietenii, joaca-te, asculta muzica, etc. Fa ce iti place tie sa faci si nu-ti mai fa griji.
Te uiti la prea multe prostii pe Tik-tok (si nu numai), iar creierul tau confunda visele cu realitatea!
Redu intrarea pe internet la maxim 3 ore pe zi, iar cu 3 ore inainte de culcare nu mai folosi telefonul (doar pentru eventual apel de urgenta)!