| denisa0728 a întrebat:

Bună seara, în ultimul an am început să mă confrunt cu paralizia în somn. Ca context am doar 14 ani, sper ca totuși să mă luați încă în serios.In luna Iunie a anului precedent părinți mei au terminat etajul de sus și din camera de jos pe care o împărțeam cu fratele meu, acum stau singură sus. De când m-am mutat sus am început să parelezi în somn. Tot ca context partea de sus nu e sfințită, eu sunt creștina ortodoxă pe stil vechi, mă închin în fiecare seară și încerc să îmi amintesc să o fac și dimineața( mai uit ) și la biserică merg la maxim 3 duminici, posturile le postesc, le am postit complet pe toată infara de cel de crăciun. Eu din Iunie am tot momentele astea, să văd ceva în colț negru, la geam, după ușă și am început să mă obișnuiesc cu ele ( gen nu mă pot mișca câteva secunde și după îmi revin ) dar în seara asta a fost diferit ( de aici începe visul care se transformă în paralezie ) Am visat ca eram la locul de muncă al mamei și era cam ceva genu i ați copilul la muncă și făceam toți ceva, tot bun și frumos mă cu acasă, mă pun în pat și intrasem pe tiktok și văzusem ( nu am auzit de tradiția asta niciodată ) ca în seara de 1 martie pui un inel, cu un trandafir cu 4 spini sub pernă și o să te căsătorești, fac eu cum e pe tiktokul din vis și după citesc comentariile ca se zice ca daca faci așa te i-a dracu de nevasta. În vis mă trezesc ( tot în vis sunt ) și aveam sentimentul ca vine dracu și ii arat degetul mijlocul și după am început să mă rog dar nu puteam, doar nu îmi mergea mintea sa mă rog, încercam și nu puteam ( de aici începe paralezia în somn ) mă trezesc și văd cum iasă o mană cu un microfon de sub pat, încerc să țip dar nu pot și simt cum o altă mâna mă trage și de aici s-a oprit. Nu am mai pățit să simt ca mă trage. Tot ca context eu am insomnie, adorm greu și abia pot. Ieri n am dormit, am dormit azi de amiază 3 ore și după am încercat o oră jumate să adorm și după ce am reușit am pățit asta. Tot ca context am o oglindă în fața patului și da am o icoană în camera

3 răspunsuri:
| Laomarginededrum a răspuns:

Ai probleme cu somnul.
Bea ceaiuri de linistire seara.

| StoicAnalysis a răspuns:

Nu are nici o legatura religia cu paralizia in somn ( si eu sunt ortodox pe stil vechi aprpopos ). Am avut si eu paralizie in somn cand eram adolescent. Ma chinuiam cu ea ani la rand. Visam demoni care se asezau pe pieptul meu si imi tipau in fata. Era cumplit. Alteori visam cum membri familiei mele se transformau in demoni...

Faza e ca eu visam asta de fiecare data cand dormeam pe spate. Si acum patesc la fel. Daca dorm pe spate, incep sa am vise lucide si paralizie in somn. Asa ca eu dorm doar pe burta sau pe o parte. Si nu mai am treaba cu visele de genul. Vezi poate functioneaza si la tine la fel.

Ideea e ca trebuie sa iti gasesti o pozitie de somn care te avantajeaza si sa nu fi stresata in general. Ca si stresul e un factor declansator in visele de genul. Stiu ca insomnia vine la pachet cu stresul, asa ca incearca sa te relaxezi si sa fi mai indiferenta. Nu mai baga in seama toate detaliile nasoale si traieste-ti viata. Invata la scoala, iesi afara cu prietenele/prietenii, joaca-te, asculta muzica, etc. Fa ce iti place tie sa faci si nu-ti mai fa griji.

Bula
| Bula a răspuns:

Te uiti la prea multe prostii pe Tik-tok (si nu numai), iar creierul tau confunda visele cu realitatea!
Redu intrarea pe internet la maxim 3 ore pe zi, iar cu 3 ore inainte de culcare nu mai folosi telefonul (doar pentru eventual apel de urgenta)!