| Br3tanicu a întrebat:

Buna seara
Lucrez în Germania, pe data de 20 decembrie doresc sa plec acasă, vreau sa mi închid contul bancar înainte sa plec, intrebarea mea este, angajatorul este obligat sa mi facă lichidarea pana pe 20?

13 răspunsuri:
| 1onur a răspuns:

Da.

Dar totul ține de cerințele și obligațiile din contractul ce l-ai semnat! Nu poți să-i faci lichidarea pur și simplu mai ales dacă nai contractul fix și ești încă în lizing.

Dacă ai contractul fix imediată se desface dai semnătura îți vine Banii doar în contul ce ai fost plătit de fiecare dată. Nu-ți dă la mână germanul salariul și în contul ce l-ai dat de la început.

Dar trebuie să citești controlul acolo se află totul când îți anunți ieșirea, și cu cât timp înainte anunți câți dai demisia ca să împlinești cerințele din contractul semnat de tine, fără săi deranjezi pe ei cu ceva... ca motive oricum vor avea sigur. naziști așa sănt...

Vezi ca este și treaba cu obligăriu să muncești 2 săptămâni la ei în firmă dacă îți dai demisia prea devreme! De asta îți spun ca eu am pățit-olaughing) uităte și citește contractul acolo ai totul.

Ai fost angajat prin lizing sau cu contractul fix? De la început? fără probă minim 1 an? Vezi ca trebuie obligăriu să-ți dea banii de ieșire bani în plus, uităte la contract ce ai semnat ca să nu-ți facă vreo faza să nu ți dea... naziști sănt mari mari... era sa zic acum...

| Br3tanicu explică (pentru 1onur):

Sunt în perioada de proba. Nu am semnat nimic... Am 4 luni de când lucrez

| 1onur a răspuns (pentru Br3tanicu):

Nai cum să nu semnezi nimic laughing muncești la negru?

Unde ca ce muncești fratele meu?

Nu tea nimeni la negru în Germania dacă îi prinde sănt amnezi de mi de euro și nu riscă nimeni n-ar avea de ce în primul rând săte ea la negru, nu se face în Germania la negru nicăieri angajări și nici la mână nu-ți dai bani neamțul în cont îți pune toți bani pentru toate zilele lucrate, fratale tău a fost și el pe drumurile alea.

Uităt la contrac frate vezi ca Exista aplicația dacă nu înțelegeți în germană și îți traduce, nici eu la început nu știam nimic până să învăț Germana mi-au ieșit mațelelaughing)) nu suport nemți... era sa zic acum...

Am adresa, primesc foile cu salariul, dar aici la noi după 6 luni semnezi contractul definitiv, intrebarea mea era, dacă eu plec pe 20, ei îmi pot face lichidarea pana atunci?

Păi și cine te oprește? Normal că dacă dacă nu mai vrei să muncești acolo poți se poate.

Da vezi că ai de loat niște banii.

Eu am înțeles întrebarea de la început de asta îți spun să-ți iei tot dreptul tău până la ultimul cent.

Eu i am anunțat ca plec, totul ok, doar ca as vrea sa plec cu toți banii, lichidare plus ce mai e, nu sa îmi mai trimită ei după sau asa

Da fratele meu o să-ți dea banii pentru toate zilele din luna respectivă muncită de tine.

Plus zilele adunate de concediu, nu?

Dacă ai vut da, dar vezi și ce ai semnat acolo că este posibil ca contractul ăla să menționeze și câteva chestii care nu le ști, de asta îți spune fratele tău citește contractul acolo ai niște reguli de respectat în cerințele lor,...

| Violleta2022 a răspuns:

Lichidarea se face DUPA ce inchei munca, adica pe 21 dec. sau in prima zi lucratoare dupa ultima ta zi lucrata, iar platile salariale inclusind lichidarea ta, se platesc in ziua de salarii a companiei respective.

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Intreaba angajatorul, ca sa nu ai surprize.
Au si ei libere de Sarbatori, bancile vor fi inchise.
Intreaba la Resurse Umane (HR)