| Bianca1203 a întrebat:

Bună seara si la mulți ani! În seara asta au aterizat niște prieteni in Paris. Au avut bagaj de cala si cand am ajuns la aeroport sa-i iau, nu aveau bagajele. Ce e de făcut? Ca au făcut cerere si au dat adresa de acasă. E posibil sa le vina bagajele curând sau durează luni? Rog fără comentarii urâte.

Răspuns Câştigător
| VoidEternal a răspuns:

Durează vreo 2-3 zile de obicei până vin. Probabil au ajuns în altă țară. Trebuie sa vina un zbor din tara aia către Romania, apoi se livrează prin curier la adresa pe care o lași. Poate dura și mai mult, sau daca se aliniază astrele, le poți avea a doua zi.

| Bianca1203 explică (pentru VoidEternal):

Au dat adresa din Paris, ca aici lucram si sa le vină acasă aici... Ei au avut escala undeva prin Marsilia, si de acolo am înțeles ca nu le au.

12 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Uneori dureaza cateva zile, alteori nu se mai gasesc, daca nu au avut eticheta cu numele si adresa pe ele.
Dar ar trebui sa primeasca telefon si sa fie instiintati de bagaje.

| Bianca1203 explică (pentru Violleta2022):

Au plecat din București cu eticheta. Va dati seama ca la cala fără eticheta, nu intra bagajul. Apoi au avut escala undeva prin Marsilia din ce am înțeles, au plecat cu Wizz si au ajuns cu Rayen. Ei cred ca cei de unde au făcut escala nu le-au mai dus bagajele lor de cala in avion si au ramas in Marsilia probabil. Ideea e ca ei au plătit de fiecare vreo 70 -/80 € pentru bagaje. Venim la munca care pentru prima data, care e mai demult. Oamenii au chestii in bagaje si au nevoie, acum au practic doar cu ce ai venit. Alte haine nu au. Si de asta vor sa știe dacă ajung sau nu repede bagajele sa se știe cum sa procedeze. Haine mai găsești, dar au consola, cabluri, bijuterii etc. De alea le pasa. Mulțumesc frumos de ajutor!

| Violleta2022 a răspuns (pentru Bianca1203):

Posibils a nu fi avut timp sa se faca si tansferul bagajelor, sau foarte psoibil ca manerul cu eticheta sa se fi spart si atunci bagajul este pierdut
Au fost cazuri, am patit-o odata char ei, dar cum sunt precauta din fire, am pus pe ambele manere si tagul cu numele si adresa mea, iar pe celalat maner era tagul aeroportului cu numele si numarul de zbor.
Norocul meu ca s-a rupt manerul in aeroport, cand am ajuns la destinatie, ca si valiza era sparta intr-un colt, desi era samsonite si l-am cules de pe rampa stiind ca-i al meu.

Deci daca e asa cum spuneți dumneavoastră s-a terminat speranța sa-l primească?

Bună seara, de pe 3 nu a venit nimic, cred ca nu mai vin deloc, adica nu lemai primim.

Face-ti reclamatie, continuati sa cereti bagajele, ca cine stie pe unde au ajuns.
Chiar ieri am dat peste un video cu bagaje necerute, care se vind dupa 6 luni, ca depozitul din Sydney are regula sa nu le mai tina.
Uite aici:
https://www.facebook.com/......ps?/photo/

Le - u primit, mulțumim de sfaturi!?

Ma bucur mult ca au intrat in posesia lor.
Era mare pacat sa le piarda.

suntserios
| suntserios a răspuns:

In teorie ar trebui să ajungă în 1-2 zile.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de caz. Unde au facut cererea? La compania aeriana?
Deci cererea se face in aeroportul cu destinatia, la ghiseu "raporteaza bagaj pierdut/report lost baggage". Asa, se verifica statusul cererii pe site-ul companiei aeriene si de se poate, mai deschizi o cerere la aeroportul respectiv sectiunea plangeri. in fine, nu orice aeroport are asta, dar poti primi compensatie.

S-ar mai fi putut duce a doua zi la aeroport sa verifice daca le-au sosit bagajul cu urmatorul zbor. Si sa sune frecvent...

| Bianca1203 explică (pentru anonim_4396):

Au făcut cererea la aeroportul cu destinație, iar sa mai verifice nu pot, ca stam la 130 km de aeroport si avem masina șefului. Stii, el ti-o da doar sa mergi la munca nu sa mergi zi de zi in plimbări