| MariaIuliana28 a întrebat:

Bună seara!
Sunt o fata de aproape 16 ani,și de vreo câțiva ani mă confrunt cu corpul meu,am inceput sa sufăr din cauza a cum arăt,îmi doresc să am corp la fel ca celelalte fete,sa pot purta și eu haine cat sa stea bine pe mine,prietenii și familia mă încurajează spunând că sunt frumoasa așa cum sunt dar eu tot îmi urăsc corpul,ce as putea face,ce sfaturi ați putea să-mi dați, mulțumesc frumos!

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand, nu exista varsta de "aproape 16 ani"!

Varsta ta reala este 15 ani, deci esti inca foarte micuta si speriata ca nu arati bine la anisorii astia... de ce?
La ce-ti trebuie sa fii perfecta la 15 ani si de ce sa-ti urasti corpul?
Esti schioapa, invalida, ciunga, ai fata stramba sau cum esti?

Esti deocamdata in crestere si este nromal sa te transformi, dar daca esti un copil destept, mananci mancare sanatoasa si faci sport zilnic, ca sa te dezvolti frumos si armonios si pana la 18 ani cand ti se incheie cresterea, vei putea deveni o domnisioara frumoasa.

Focuseaza-te pe carte si invata pe rupte, ca frumusetea vine din desteptaciune nu din prostie!

| dullcat a răspuns:

Buna.Ce raspunsuri incurajatore...Tot ce s-a spus deja are la baza o singura idee: sa le faci placerea altora care se uita la tine.Nimic mai gresit si superficial! Eu cred ca esti perfecta asa cum esti, nu se poate sa fim toate papusi barbie sau kardashians, asa cum ne sugereaza tv-ul si social media in general.Sunt industrii intregi care traiesc pe baza insecuritatii fetelor si femeilor, ceea ce e cat se poate de distopic.

Te vei vedea frumoasa in momentul in care te accepti asa cum esti, in momentul in care stii foarte bine punctele tale forte, in momentul in care nu te mai compari cu altii si lucrezi la propria persoana sa fii cea mai buna varianta a ta. Daca incerci sa te mulezi pe asteptarile si criteriile de frumusete actuale, te vei gasi mereu intr-o fuga, o cursa constanta, deparece acestea sunt mereu flexibile, niciodata fixe. Cum spuneam si anterior, niste industrii traiesc de pe urma noastra, deci scopul e sa tot apara la cativa noi proceduri mai mult sau mai putin invazive, noi etichete pentru frumos, noi trenduri de haine, noi etichete pentru silueta perfecta, etc etc.

Poti urmari si videoclipurile astea, sa vezi cum functioneaza lucrurile.Si incearca sa petreci mai putin timp pe social media, deoarece un procent enorm din insecuritati, mai ales in randul adolescentilor, de acolo provin.

https://www.youtube.com/watch?v=N6FWZ-TpkFI

https://www.youtube.com/watch?v=mTswyuoEB80

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De ce mai exact îți urăști corpul? Ești prea slabă sau supraponderala?

| 4evergentleman a răspuns:

laughing m-ai făcut să rad. "Mă confrunt cu corpul meu",bine că nu cu a altcuiva rolling on the floor
Pai,mamele,părinții mereu îți vor spune că ești cea mai frumoasa fata,și poate chiar ești! La vârsta ta ar trebui sa te preocupe studiile,daca ești grăsuță este simplu,mănânci mai puțin,faci mișcare,sport,jogging,iar daca ești prea slabă,anorexica atunci r cazul sa vizitezi un medic.
Din moment ce habar nu avem care e disputa între tine și corpul tau celest,nu știm cum arăți,nu ne prea putem da cu presupusul.
Daca ești sănătoasă ai timp sa le faci pe toate și să nu disperi. E posibil așa sa te vezi tu,dar realitatea sa fie alta,daca te gândești excesiv la cum arăți o sa dezvolți și problene la mansarda cu timpul. Uită-te în oglindă și dacă nu te sperii de cum arăți e ok. Poți pune prin aplicatia imgur o poza sa vedem,dar eu spun că corpul îl poți modela daca mergi la sala cum vrei tu,dar chipul mai greu,așa că,contează cum arăți la fata, daca ești drăguță atunci e ok, o sa ai succes în viață la băieți și grăsuță daca ai fi, deși nu cred că e cazul de kilograme in plus.
Poți să mergi la sala de fitness și să lucri la corpul tau, dar recomand la 17 ani. Poți alerga într-un parc daca vrei sa slăbești și asculți muzica preferata în handsfree in timp ce alergi.
Și dacă nu ai construcția lor, aici nu ai ce sa faci că e genetic structura osoasa, eu zic că ești frumoasă și să stai liniștită, sa îți asculți părinții.

| LarisaChe07 a răspuns:

Sala ajuta mult, dar nu de capul tau, cu un antrenor.

| MironMihaela a răspuns:

Daca esti supraponderala, pe mancatul emotional, slabesti cu multa voita. Daca e din conformatie, poarta tinute care sa te avantajeze in anumite zone in care edti cat de cat multumita si ascunde cu anumite croiuri alte tinute.Dsr sa stii ca, cu tocurile nu dai gres niciodata.Succes!